Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Trauma Center: Under the Knife

Nintendo DS
Trauma Center: Under the Knife
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    28 april 2006
  • Utvecklare
    Atlus
  • Antal ägare
    18
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 29/11 -08 11:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Året är 2018, och mänskligheten har hittat botemedel mot de flesta sjukdomarna som Cancer, AIDS med mera.
Du är Derek Stiles som precis har fått sitt jobb på Hope-sjukhuset. Till din assistans har du även en nyutbildad sjuksköterska som heter Angie Thompson. Tillsammans är ni de två som tar hand om de flesta operationerna. Till din hjälp har du även en massa redskap vid sidan om:

Laser: Med hjälp av denna kan du stråla bort saker på din patient, som tumörer.

Salva: Denna salva kan läka sår, sömmar som du sytt igen, och få tillbaks patientens puls (liv).

Sugtub: En tub som hjälper dig att suga bort blod om det hamnar mycket utanför.

Pincett: Detta är troligtvis din viktigaste livräddare, den kommer väl till hands vid olika skorpor, sår och membran som ska plockas bort.

Hand: Din hand som bland annat kan få tillbaks pulsen med mera.

Skannare: Ett förstoringsglas kan man kalla detta redskap. Hjälper dig att zooma in och ut på olika områden och för ultraljudsfunktioner.

Kniven: Ett till viktigt redskap som hjälper dig att skära bort tumörer, skära upp i din patient och annat.

Systygn: Tråden och nålen hjälper dig att sy ihop människan som du nyss har varit inne och tittat i.

Spruta: Sprutan kan rädda människan totalt. Med den kan man ge morfin som ökar patientens puls, som är hans/hennes liv i spelet, och mycket mer, beroende på vilken operation det är.

Bandage: Lindrar in de delarna där du har varit med stygnen.

====================

Men ändå så om AIDS och Cancer kan botas enkelt, så är det en ny sjukdom som börjar sprida sig... En dag så kommer ett akutfall in på Hope-sjukhuset. Det är en absolut ny sjukdom, och man fruktar det värsta för patienten... Men detta är inte den första gången som Derek och Angie kommer att stöta på en liknande sak... Sjukdomens namn är: GUILT (Gangliated Uthrophin Immuno Latency Toxin).
Det är nu upp till Derek Stiles att stoppa GUILT, och hitta ligan som sätter människor i denna sjukdom. Till detta behöver han din hjälp!

Vad jag tycker om spelet
Detta är som du kanske förstår ett opererings-spel. Här kan det krävas viss fokus, tålamod och lust. Dina patienter kommer alltid att behöva dig. Och du kommer alltid behöva dig själv vid operationsbåset.
Spelet går ut på följande sätt att det är uppdelat i ett så kallat "Story Mode". Här vandrar du ifrån kapitel till kapitel, från operation till operation, och räddar liv till liv. Detta är det enda som spelet erbjuder, plus "Challenge Mode", där du kan spela de avklarade operationerna. Nåja, varje operation går ut på att du får informationen om vem patienten är, hur allvarlig skadan/sjukdomen är och vad som ska göras, utav din assistent Angie. Det kan vara operationer ifrån att operera i hjätat, vara i lungorna eller till och med "framtids-sjukdomar", som inte är verkliga med de vi har idag.
Spelet är välidgt varierande och har en riktigt bra story. Och det är storyn som hela spelet bygger upp på. Det är alltid spännande att få veta vad som händer efter operationen, och vad som väntar härnäst. Du använder dig av DS-pekpinnen hela tiden. Med den klickar du på de skärmar där de olika redskapen befinner sig, så att du smidigt och enkelt kan plocka upp önskande redskap. Operationerna har sin tid och patienten sin puls, som är hans/hennes liv i detta spel. Skär du t.ex. på fel ställe, så förlorar din patient liv och hamnar några snäpp närmre 0. Tiden brukar vara runtom 1 minut till 10 minuter, och varje operation är varierande... samma är det med svårighetsgraden. Vissa operationer ibörjan kan vara riktigt svåra och sega att klara av. Därför rekommenderar jag om du är tålamodig och inte lätt blir arg på spel. För det kan förekomma en hel del i detta spelet. Men det är ett riktigt roligt och härligt spel. Är du känsligt mot blod? Det spelar absolut ingen roll, det förekommer knappast och om du oroar dig om det kommer vara piligt med alla redskap och allt, så kan jag även där lugna ner dig. Det är knappast alls någon precision alls, ibland kan man bara göra lite här och där, men oftast inte.

Gillar du story-baserade spel, och har bra tålamod plus är intresserad av varierade spel, så vad väntar du på?! Då är det här spelet verkligen skapat för dig.

Betyg till spelet
Grafik: 7
Ingen speciell grafik. Den är bra. Filmerna är animerade, och operationsgrafik liknar den kvalitén som de flesta spelen till Nintendo DS har. En 7:a.

Spelkänsla: 8
Riktigt bra gjort! Det känns som man tar på sig ansvaret som en riktigt doktor, och alla inslagen man får från sin assistent förstärker det väl!

Ljud: 8
Också rikgit bra. Man blir inte störd eller irriterad av ljuden. Bakgrundsmusiken passar med stämningen av operationen och de flesta låtarna sätter sig i huvudet.

Hållbarhet: 7
"Trauma Center: Under the Knife" bjuder på att låta dig få leka doktor. Med en massa operationer och en lagom lång Story utökas hållbarheten, men på grund av lite väl för svåra och aggretionsutbrytande operationer kan man lätt bli irriterad och stänga av. Men den är bra!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8