Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Diddy Kong Racing DS

Nintendo DS
Diddy Kong Racing DS
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    5 februari 2007
  • Utvecklare
    Nintendo, Rare Ltd.
  • Antal ägare
    19
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 6.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 12/06 -08 10:36

Handling / story / vad man gör i spelet
Diddy Kongs galna racing-spel ifrån N64 kommer nu som en omgjord version till NDS. Vi får väl se hur bra det är!

Precis som i Diddy Kong Racing till N64 så går hela spelet ut på att rädda ens kompisar ifrån den onda grisen Wizpig. Detta gör du genom att köra en massa race på en ö och samla guldiga ballonger. Och så här håller det på ifrån värld till värld, för det finns 5 världar att klara av. Du får köra med antingen bil, bår eller flygplan vid varje race och det gäller att öppna upp porten till Wizpig och sedan besegra honom.

Vad jag tycker om spelet
Visst kan man tro att detta spelet måste vara mycket bättre än N64s version. Men icke sa Nicke. Allvarligt talat, alla racen känns bara meningslösa och det finns ingen direkt Diddy Kong Racing-känsla som det gjorde förr. Nu gäller det mest vem som kör på de rätta boost-sträckorna eller får de rätta föremålen. Att detta spelet liknar Mario Kart DS är det ingen frågan om. Nästan varje sak liknar något ifrån det.

Ett race går till på följande att det är du och 7 motståndare emot varandra. Till din hjälp ute på banan så har du ballonger i olika färger som kan ge olika föremål. Dessa är röda, blå, gröna och regnbågsfärgade ballonger. De röda ger dig missiler, de blåa extrafart, de gröna olja att lägga ut så att dina fiender kan halka på och de regnbågsfärgade är till för att få extrafart när du är nära någon. Sedan finns det en Power-Up sak som gör att du kan uppgradera dina attacker till ännu kraftfullare. Men du kan uppgradera dem också genom att köra på samma ballong igen som den som du håller i.
Kontrollen är nog en av de sakerna som jag stör mig mest på, för vid varje boss race efter att du har mött han två gånger så är det en så kallad "Boss Touch Challenge", där du med hjälp av DS's pekpinne ska utmana bossen ännu en gång. Det är en fjantig sak och till och med innan bossen måste du köra en massa Touch Challenges på banorna igen...
Sedan så är det inte alls någon spelkänsla som i N64s version och spelet är allt för lätt. Wi-Fi:n är inte heller det bästa, det är knappast någon som är inne där...

Totalt blir spelet helt värdelöst...

Betyg till spelet
Grafik: 7
Grafiken är väl detaljerad men den överträffar inte Diddy Kong Racing till N64s grafik.

Spelkänsla: 6
Helt värdelös, egentligen. Det var mycket bättre för, kan man ju säga i detta sammanhanget.

Ljud: 7
Ljudet är bra, likaväl som musiken. Allt är såklart hämtat ifrån N64s version.

Hållbarhet: 6
Du spelar det i 3-4 dagar och sedan är det avklarat. Onlinen ska vi inte ens nämna hur dålig den är, så vad finns det egentligen för positivt med detta spelet? UNDVIK ATT KÖPA DET BARA!


----------------------
+-sidan:
* Klassisk Diddy Kong Racing musik.
* De nya Touch Challengesen kan vara roliga på sina ställen!


- sidan:
* Riktigt kort.
* Enformigt.
* Conker och Banjo Kazoie är borttagna eftersom de nu tillhör Microsoft Rare som har lämnat Nintendo...
* Wi-Fi:n är inget vi ens ska nämna...
* 500 kronor i onödan...


Kan det bli bättre än så här?
Svar: TOTALT JA!

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 6