Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Big Brain Academy

Nintendo DS
Big Brain Academy
  • Genre
    Pussel
  • Releasedatum
    7 juli 2006
  • Utvecklare
    Nintendo
  • Antal ägare
    25
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 6.5

Speltest av catmanga

Inskickad av catmanga den 24/02 -07 15:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Big Brain Academy går ut på att få så tung hjärna som möjligt(inte på riktigt, förstås) och därmed får man ett vitsord om sin hjärna(vitsorden är från A till F-). Första gången du börjar skall du välja "new game" och skriva in ditt namn. Sedan vill professorn att du skall ta testet som mäter din hjärnas vikt, men du gör som du vill, förstås.
I testet spelar du fem minispel(ett från varje kategori).

Minispelen(Training)
Det finns 15 olika minispel och tre olika nivåer på varje spel. I varje "klassrum"(kategori) finns tre spel, alltså det finns fem kategorier, bl.a. Think(tänk),Memorize(kom ihåg) och Identify(identifiera).
Du får dina resultatpoäng i gram. Dessutom får man medaljer.

Multiplayer
Dina kompisar kan ladda ett demo på ett test. Testet är hälften kortare men man vet aldrig vilka spel man får spela. Du kan också själv spela demot om du har för lite tid för ett vanligt test.
Spelet har en multiplayer-funktion som fungerar om båda som spelar har spelet.

Vad jag tycker om spelet
Big Brain Academy tillhör mina favoritspel på en Nintendo DS, men det är kanske för att jag spelat mig trött på mitt Nintendogs, The Sims 2 Djurliv och Animal Crossing: Wild World. För mig i alla fall är det alltid utmanande att försöka på en tyngre hjärna och ett bättre vitsord. Big Brain Academy kan tyvärr bli lite trist i längden när man har fått guldmedalj på nästan alla sina spel och det nästan känns helt omöjligt och få bättre vitsord.

Betyg till spelet
Grafik: 5, nästan alla Nintendospel som inte är 3D har sådanhär grafik. Visserligen finns det spel med sämre grafik, så urkasst var det ju inte. I räkna mynten-spelet fanns det att välja mellan euro och dollar, och de såg ut som riktiga.

Spelkänsla: 8. Det var roligt att spela, och designen på spelet var uppiggande och enkel att använda.

Ljud: 6, musiken var glad, inte dyster och mörk som ibland, och professorns tal hördes inte som i t.ex. Animal Crossing: Wild World.
I minispelen var musiken helt okej, inget särskilt och jag lyssnade inte särskilt på det heller.

Hållbarhet: Utmaningen i Big Brain Academy höll i sig länge, längre än i andra spel. Hållbarheten sjunker när nästan alla minispel är klarade galant, det som jag redan talat om. Därför gav jag en sjua, vilket betyder bra. För Big Brain Academy är faktiskt en utmaning!

Totalbetyg: 6.5 Ljud: 6 Grafik: 5 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8