Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Advance Wars: Dark Conflict

Nintendo DS
Advance Wars: Dark Conflict
  • Genre
    Strategi
  • Releasedatum
    25 januari 2008
  • Utvecklare
    Nintendo, Intelligent Systems
  • Antal ägare
    9
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 7.5

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 06/08 -08 13:55

Handling / story / vad man gör i spelet
- "Våran värld är förstörd. Efter meteorernas nedslag..."

Så här inleds orden i början av spelet Advance Wars: Dark Conflict. Efter nedslagen utav meteorerna så är det inte många överlevande kvar på jorden. En av dem, närmre bestäm Ed, som är en student vid militäruniversitetet är den enda som överlevde därifrån. Direkt efter attacken dyker skurken Dragobov upp med sin lilla armé i jakt på flera fångar som offer. I denna stund verkar allt hopplöst men helt plötsligt dyker Kapten O'Brien och löjtnad Lin fram ifrån de godas sida. De röjer undan Dragobov som flyr och svär på att han ska hämnas. När Ed för reda på att de kommer ifrån militären så missar han inte chansen utan går med för att hjälpa till att hitta flera överlevande och i det fortsatta kriget emot Dragobov.

-----------------------

För dig som aldrig har spelat Advance Wars-spelen förr så går det till på följande. Det är du emot det andra laget. Till din hjälp har du massproducerande fabriker, flygplan, armér utav soldater, u-båtar. Ja, nästan allt som går att tänka på vid krig.

Hela stridsfältet är en enda spelplan med rutor där du flyttar dina trupper till. Hamnar du på samma ruta som din motståndare med en vanlig soldat så kan du anfalla. Omgivningarna är något man måste hålla koll på! För de kan ge skydd åt antingen dig eller dina motståndare.

Och det här var kort beskrivet hur spelet ungefär ser ut.

Vad jag tycker om spelet
Ja, spelet bjuder inte på några direkta nyheter utan håller sig till det gamla goda. Några få nyheter är att man nu kan spela online via internet mot andra motståndare och att det finns lite nya soldater.

Spelsystemet utnyttjar sig såklart utav DS:ets känslighet med pennan men själv föreslår jag de hedliga gamla knapparna. Det är bland annat smidigare och går fortare.

Som sagt inte så mycket nyheter, men jag gillar fortfarande spelet. Det är ett strategi-spel som innehåller en bättre story än någonsin om man jämför alla de gamla spelen mot detta. Men något som jag fortfarande håller mig fast vid är att spelet är alldeles för svårt. Ett enda litet fel när du flyttar dina trupper kan orsaka mycket skada, därför måste man tänka sig för innan man gör något. Detta gör att spelet tappar sin charm och man blir irriterad ifall man måste starta om ett uppdrag.

Det finns inte heller så mycket att göra. Du kan spela Campaign-läget, skapa egna banor, köra vanliga strider, lyssna på musik ifrån spelet eller det största nyheten: Wi-Fi-läget (online-läget).
Ifall det skulle finnas nått mera att göra tror jag att spelet skulle bli en hel del mycket bättre.

Betyg till spelet
Grafik: 7
Inga stora förändringar, lite mera effekter och lite vassare grafik, men mer kan man nog begära.

Spelkänsla: 7
Campaign-läget är det som man fastnar mest för och det är där all spelkänsla gömmer sig. Det känns som om man verkligen kastas in i ett krig och allt som händer under vägen till överlevnaden är helt fantastisk. Men de andra sakerna på spelet tycker jag inte ger någon spelkänsla direkt...

Ljud: 9
Rockmusik, det är temat i detta spel kan man säga. Och dålig är den precis inte, jag gillar verkligen att Intelligent Systems och Nintendo valde att hoppa över lite ifrån funk & beat till rock istället.

Hållbarhet: 7
Ja, som sagt, Campaign-läget regerar men man fastnar lätt på spelet och blir irriterad. Betyget för hållbarheten skulle ha höjts ifall det fanns lite mera saker att göra också. Men i helheten är det ett bra spel och om du är ett Advance Wars-fan tycker jag verkligen att du ska skaffa detta!

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7