Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Nintendogs + Cats: French Bulldog & New Friends

Nintendo 3DS
Nintendogs + Cats: French Bulldog & New Friends
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  25 mars 2011
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  2
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.3 7.8

Speltest av EttNamn

Inskickad av EttNamn den 23/04 -11 12:43

Handling / story / vad man gör i spelet
Nintendogs + Cats går ut på att ta hand om hundar och katter. Du börjar med att välja en hund. Beroende på vilket spel du har valt (Bulldog, Golden Retriever eller Toy Poodle) finns det olika raser att välja mellan i början, men man kan under spelets gång låsa upp de andra raserna. Det finns sedan många alternativ - ras, färg, personlighet, kroppsform.

När det är klart måste du lära din nya valp sitt namn. När valpen känner sig hemma börjar spelet på riktigt. Du kan klappa hunden, delta i tre olika tävlingar (”Disc Competition”, ”Lure Coursing” och ”Obedience Trial”) och vinna pengar, lära valpen olika trick via mikrofonen, leka, gå ut och gå (både på riktigt och i spelet), handla mat, halsband, leksaker och annat smått och gott till din hund. Som resultat kan du se i poäng hur mycket ditt djur tycker om dig.

När du har sparat ihop tillräckligt med pengar kan du gå till kenneln igen för att köpa en katt. Tyvärr finns det bara tre raser. Katten har inte heller lika stor roll i spelet som hunden, det kan till och med hända att den ignorerar dig.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det är en enorm förbättring i jämförelse med Nintendogs till DS. Till exempel är det mycket roligare att gå på promenader med hunden, då man kan träffa Miis från området, gå till stranden, bergen, stan eller gymmet.

Grafiken är underbar och jag kan nöja mig med att bara sitta och titta på mina djur, även om jag gillar action och mål i spel i vanliga fall. Dock upplever jag inte helt att hunden "slickar mig i ansiktet". Men 3D effekten är hur häftig som helst.
Den mest intressanta funktionen enligt mig är utnyttjandet av streetpass. Dock har jag inte lyckats möta någon annan som också varit ute och gått med sin hund än.
Annars älskar jag mina små sötnosar. De är realistiska och jag kan komma på mig själv att sitta och gulligulla med dem... Det är också bra att det finns ett poängsystem så att spelet inte blir helt mållöst.

Betyg till spelet
Grafiken är ju som sagt underbar, djuren ser helt enkelt realistiska ut.

Spelkänslan är jättebra. Det enda som känns lite tråkigt är att man klappar en silhuett på undre skärmen medan djuret i sig är på övre skärmen. Men detta var inte en så stor besvikelse som jag hade trott. Man behöver inte titta på pekskärmen för att "pricka rätt".

Musiken blir kanske lite enformig i längden, men det är inget som jag stör mig på. Annars tycker jag att det är bra att hundarna och katterna har olika röster, till exempel gnälligt eller djupt skall.

Hållbarheten är, enligt mig, bra. Det är ett evighetsspel, men för det betyder det inte att man vill spela det hela livet. När man har klarat alla nivåer i tävlingarna och lärt alla trick, då finns det inte så mycket mer att göra. Men streetpass kommer nog alltid att förbli spännande. Dessutom kan man använda spelet som en motiverande stegräknare.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8