Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Ty the Tasmanian Tiger

GameCube
Ty the Tasmanian Tiger
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    22 november 2002
  • Utvecklare
    Krome Studios
  • Antal ägare
    75
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 6.9

Speltest av MasterA

Inskickad av MasterA den 06/09 -05 11:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Ty the Tasmanian Tiger handlar om en liten söt tasmansk tiger, som med hjälp utav en fågel och en professor, i form av en koalabjörn, ska kämpa sig igenom en massa banor, finna nya vapen, som i detta fall består utav boomeranger, äta upp motståndare, och lyckas överleva äventyret. Gulligt kan tyckas, men ska sanningen fram så är detta ett spel som jag inte skulle rekommendera till personer över 12 år.

Vad jag tycker om spelet
Grafiken i Ty the Tasmanian Tiger påminner väldigt mycket om den man finner i spelet Spyro the Dragon, och det menar jag också. Ty the Tasmanian Tiger, som är ett Nintendo GameCube-spel är på ett ungefär jämnsnyggt med PSX-titeln Spyro the Dragon. Det är precis på håret att den fungerar, men det är inte ett av de snyggare spelen till Nintendo GameCube, snarare tvärt om.

Ja, vad finns då att säga om ljudet? Jo, rösterna är helt ok, och påminner väldigt mycket om en gammeldags "Cowboy". Trots detta så är inte rösterna "bra", men det fungerar helt klart. Ljudet i övrigt är ungefär lika bra som man kan förvänta sig av ljudet i ett spel som detta. Söta små visor och halvdana ljudeffekter.

Spelkänslan i detta spel är helt ok, på gränsen till "bra", men räcker inte hela vägen fram. Det som drar ned detta betyg är att hoppmomenten i spelet är under all kritik dåliga, plus att man inte kan zooma ut vinklarna, som i t.ex. Super Mario Sunshine. Men i övrigt så funkar spelkontrollen rätt så ok, d.v.s. varken jättedåligt eller jättebra.

Hållbarheten i Ty the Tasmanian Tiger skulle nog vara rätt så bra om det inte vore för det faktum att spelet är, för oss äldre, en aning tråkigt. Risken att man tröttnar på spelet innan man har klarat är större än att man skulle orka spela sig igenom hela spelet och på så sätt få någon riktig uppfattning om hållbarheten. Enklast är att låta lillebrorsan/lillesyrran spela igenom spelet till slutet och sedan ta över och klara slutet. För troligheten att du själv orkar spela igenom spelet är inte allt för stor, tyvärr.

Betyg till spelet
Grafiken påminner om Spyro som sagt, men det är inte något så dåligt med den, så den får nog en 8 av mig.

Rösterna i ljudet är ju inte så "bra", men funkar, och dom små visorna är ju ganska gulliga, även det får en 8 av mig.

Spelkänslan... Den ja... Den är inte något vidare bra direkt, men inte dålig heller, den får nog en 6:a utav mig.

Hållbarheten är tydligt gjord för barn. Men om vi ser ur ett barns ögon så är det ett "lätte vårt" spel, så vi får någ sätta en liten 9:a där.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 5