Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Legend of Zelda: The Wind Waker

GameCube
The Legend of Zelda: The Wind Waker
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  2 maj 2003
 • Utvecklare
  Nintendo
 • Antal ägare
  930
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9

Speltest av HTF

Inskickad av HTF den 23/06 -09 14:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Link vaknar upp på ett utsiktstorn på sin hemö Outset Island av att hans syster Aryll väcker honom. Aryll säger att det är hans födelsedag idag och att hon ska ge en present till honom, efter att han har gått hem och pratat med sin mormor. Link går hem till sin mormor där han går upp för en stege och träffar sin mormor. Hon ger honom en grön dräkt som han inte blir så glad över att få. Han provar den och får i uppgift att hämta in sin syster. När han träffar sin syster igen får han en kikare som hon vill att han testar. Han kollar in en konstig fågel som står vid en brevlåda. Men plötsligt märker Aryll någonting i himlen så Link kollar upp och ser en stor fågel med en tjej i näbben och några kanonkulor som kommer flygande från ett piratskepp i havet. En av kulorna träffar fågeln och den tappar tjejen ner i en skog. Link bestämmer sig för att rädda tjejen men kommer på att han inte har något vapen. Han frågar svärdsmästaren Orca om ett svärd men blir tvungen att lära sig hur den fungerar först.

Efter lite träning får Link svärdet och springer upp för berget, över bron och in i en grotta som leder till skogen. Han letar igenom skogen och ser tjejen hänga på en gren i ett träd en bit bort. Han försöker nå dit men blir anfallen av ett par monster som han först måste besegra för att sen rädda tjejen i trädet. Men innan Link hinner göra nåt, efter att ha besegrat monstren, så vaknar tjejen och trillar ner från trädet. En av hennes män kommer in för att hitta sin kapten.

Efter att de har gått ut så ser Link sin syster på andra sidan som kallar på honom. Hon springer mor honom, men plötsligt flyger den stora fågeln över bron och tillfångatar Aryll med klorna och flyger iväg. Link får panik och springer för att komma ifatt fågeln men trillar istället ner för klippan. Tjejen får tag i hans hand och försöker lugna honom. Efter ett tag så är de på stranden och Link har bestämt sig för att följa med på båten till det stället som Aryll är fångad. Och här börjar historien på hur Link ska rädda Aryll från en gammal bekant person vid namn Ganondorf!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är roligt för att det tar lång tid att klara ut och det finns många små saker som är mellan uppdragen som man kan ha svårt att hitta. Det finns många olika monster, roliga karaktärer och många fina ställen att se. Spelet kanske ser ut att vara för småbarn men det är ett spel fullt med kluriga pyssel och svåra uppdrag.

Betyg till spelet
Spelet handlar ju om att man kör runt med en båt på olika öar och utforskar. Det är ett lugnt och stillsamt spel då. Men när man möter monster blir det action, så man måste hålla sig vaken hela tiden. Grafiken är ju igentligen inget jämfört med vad spelen är idag men jag tycker att den är en hemskt bra grafik för att vara tecknat, den är roligt gjord. Det finns rolig musik som lugnar en och häftig musik som får en att hoppa till. Jag rekomenderar absolut spelet.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8