Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inMario Smash Football

GameCube
Mario Smash Football
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  18 november 2005
 • Utvecklare
  Next Level Games
 • Antal ägare
  98
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 6.1

Speltest av _Luigi_

Inskickad av _Luigi_ den 08/02 -06 19:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Dags att ta på sig fotbollskydden och snöra fotbollskorna. För nu är det dags för Mario och hans vänner att lira fotboll. Både nya och gamla karaktärer ska slåss om dom ack så ärofyllda pokalerna, och sedan om den mest omtalade av dom alla, Bowser cup pokalen. Det kommer att bli en fotbollsfest som man sent kommer att glömma, eller...

Vad jag tycker om spelet
Spelet i sig var roligt, Iden är enkel och inte särskilt komplicerad. Det liksom luktar Mario spel lång väg när man har spelat sin första match. Man lär sig det som om det vore ett minispel. Detta gör spelet ganska tråkigt eftersom matcherna är korta, men intensiva. Det är alldeles för likt ett minispel helt enkelt. Detta är tyvärr det enda man kan göra i spelet. Det finns inget märkvärdigt att låsa upp, bara banor, och något annat hemligt som ni får ta reda på själva. Det känns som om Nintendo har börjar att få idetorka när det gäller dessa Mario/sportspel. Dom verkar bara göra spelet för att göra det, det verkar som dom inte har haft nån riktig bas att stå på när dom gjorde spelet. Inga ideer, inga riktigt roliga sekvenser mm.
Det som lyfter spelet ganska drastiskt är hur man får uppföra sig på planen. Det är alltid lika kul att sumpa en kompis målchans genom att skjuta ett stort blått skal på han/hon...så att den flyger iväg och tappar bollen.

Betyg till spelet
Grafiken i spelet är ganska bra, men absolut inte i närheten av att vara fulländat. På planen ser allt ganska bra ut, men runt om ser det rent sagt bedrövligt ut. Ser ut som om det skulle kunna vara taget från super nintendo, Fy! Om man vill ha sådan grafik går man ju faktiskt och köper Super Nintendo istället.
Spelkänslan var bra och ganska finurlig. Man kan både lobba, skjuta stenhårda skott, spela perfekta passningar mm. Det blir då mer intensivt och roligare på det sättet. Det roligaste jag absolut tycker, är att man kan göra två mål på en gång. Mycket Roligt=) Och användbart om du ligger under med 2 mål innan slutsignalen ljuder, och du bara har ett anfall kvar att förbruka.
Ljudet i spelet var som vanligt lite Mario-anda över. Den var bra men det är inget man direkt märker sig på. Det kan vara ganska bra att ett spels ljud faktiskt fastnar på hjärnan, för detta höjer spelandet ett snäpp i sig. Så ljudet får godkänt men är inte ens i närheten av ett högre betyg.
Hållbarheten är nog det bedrövligaste jag har varit med om( Pratar om Singelplayer mode). Jag klarade spelet över en natt cirka, och efteråt trodde jag att det skulle komma mer. Men nejdå, det kom inget mer alls. Jag blev mycket besviken och tyckte att spelet faktiskt inte lever upp till förväntningar, priser mm. Speciellt Priser. Det är svindyrt rent utsagt för så få speltimmar på singel player. Mycket dåligt Nintendo!
Det enda som sedan livar upp spelet lite är att du kan spela ihop med dina vänner...
Så om du letar efter ett kul fotbollspel ska du nog helst inte köpa Mario Smash football. Men det är klart om du har tröttnat på Fifa och dom andra mer seriösa fotbollspelen är detta spelet för dig. Det bjuder trots allt på mycket action och skoj med vänner och bekanta...

Totalbetyg: 5.3 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 2 Spelkänsla: 8