Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mario Party 7

GameCube
Mario Party 7
  • Genre
    Pussel
  • Releasedatum
    10 februari 2006
  • Utvecklare
    Hudson
  • Antal ägare
    81
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.8

Speltest av Anton_G

Inskickad av Anton_G den 31/01 -06 18:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Handling:
Mario och hans vänner har blivit inbjudna till en lyxkryssning. Kul, eller hur? Det är i alla fall det tills Bowser upptäcker att inte han har blivit bjuden. Han och hans son Mini Bowser ger sig av för att förstöra hela partyt!

Vad spelet går ut på:
För er som inte vet det så är Mario Party uppbyggt som ett vanligt brädspel. Man slår en tärning och går så många steg som den visar. Det händer olika saker beroende på vilken ruta man hamnar på, till exempel så får man tre mynt om man hamnar på en blå ruta och förlorar tre om man hamnar på en röd. Efter att alla har slagit så blir det minispel. Den/de som vinner får tio mynt (var). Man kan även köpa stjärnor. I den klassiska banan kostar det tjugo mynt. I andra banor kan priset variera. På en bana finns det inte ens någon stjärna, där ska man stjäla stjärnor från andra istället. Den som har mest stjärnor då spelet är slut vinner. Om någon har lika många stjärnor som någon annan så vinner den som har flest mynt. Man kan självklart välja om man vill spela ensam mot datorstyrda spelare, eller mot sina vänner.

Nyheter:
Detta är ju, som namnet antyder, inte det första Mario Party spelet. Det är det fjärde till Gamecube. De andra tre var till Nintendo 64. Men då kanske du undrar, vad är det som är nytt? Jo, den största nyheten är nog att man kan spela upp till åtta spelare, genom att man delar på kontrollerna, man håller kontrollen med sin ena hand, och din lagkamrat med sin hand. Det gör det också möjligt att spela minispel, alla åtta samtidigt. Och på tal om minispel, så har det kommit åttioåtta nya. Sedan är det även några mindre skillnader, till exempel ett helt nytt spelupplägg om man vill spela ensam.

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet är faktiskt jättekul. Det kostar ca 599 kr om man köper det i en affär, och inte via Internet. Det är definitivt värt pengarna, om man inte redan har Mario Party 6. Det är inte alls stor skillnad mellan spelen. 6:an är nästan lika rolig. Det är visserligen kul att det finns fler spel som använder den medföljande mikrofonen, men inte så kul att det blir mer värt pengarna. Så alltså, jag tycker det är ett jättekul spel som är värt pengarna, om man inte redan har Mario Party 6.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är jättebra, men kunde vara lite bättre. Därför blir det en åtta.

Spelkänslan: Om man lägger ihop det roliga med att tävla mot sina kompisar i en massa roliga och knäppa minispel, att samla stjärnor, och att bli hotad att bli av med stjärnan igen av ett fult monster vid namn Bowser, vad blir det då? Jo, en solklar tia!

Ljud: Ljudet är toppen och musiken är också bra. Därför blir det en nia.

Hållbarhet: Det här spelet blir man inte less på i första taget. Man måste spela ett ganska bra tag först. Därför blir det en åtta.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10