Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Ruby & Sapphire

Game Boy Advance
Pokémon Ruby & Sapphire
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    25 juli 2003
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1675
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av karon8

Inskickad av karon8 den 24/02 -07 16:02

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att man kommer ur en flyttbil och ser sitt nya hus. Efter man gått in i huset ska man gå till proffesorns hus. När man kommer dit, är han inte där. När man går längre ifrån byn ser man proffesorn som blir attackerad av en vild pokemon. Han ber en ta en pokeboll ur hans väska och jaga bort den vilda pokemonen. Det blir den pokemon man valt som blir sin start pokemon. Under spelets gång får man möta både pokemon och människor på sin resa. Spelet går ut på att vinna gymstrider och fånga alla pokemon. Efter alla gymstrider ska man upp till elit fyran och vinna över dem. Om man inte fångat alla pokemon innan dess så slutar inte spelet där, utan du kan både fånga alla pokemon och delta i olika pokemontävlingar, plus att du kan gå till battle tower och strida där, och du kan fånga legendariska pokemon.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet var bra, men det är dåligt att det finns så få pokemon från tidigare spel. Annars tyckte jag att det var (och är fortfarande) ett bra spel. En ny, rolig sak i spelet är pokemon tävlingarna. Det finns fyra eller fem olika ranker i pokemontävlingarna. När man vunnit i den lägsta ranken, kan man tävla i nästa rank. De olika rankerna finns runt om i pokemonvärlden. Det finns också olika klasser för pokemonen och deras attacker.

Betyg till spelet
Grafiken får en åtta, därför att det är en tydlig förbättring från de tidigare pokemonspelen, på både pokemon och människor. Spelkänslan får en sjua, därför att det känns som man reser själv. Man blir glad när man vinner, och arg när man förlorar. Att man kan göra en egen bas och inreda den är också ett stort pluss till spelkänslan. Ljudet har av mig fått en sjua, därför att det är roligt att varje stad har en egen melodi och att de olika pokemon har egna läten. Hållbarheten har fått en femma, därför att man klarar gymmen och elit fyran så fort, och efter känns det lite långtråkigt, men det är roligt att man kan både delta i pokemontävlingar, och fånga nya, legendariska pokemon.

Totalbetyg: 6.8 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7