Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Ruby & Sapphire

Game Boy Advance
Pokémon Ruby & Sapphire
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    25 juli 2003
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1675
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av Spaceking

Inskickad av Spaceking den 25/02 -06 13:25

Handling / story / vad man gör i spelet
Du får först välja kön och namn. Sen börjar storyn man flyttar till Littleroot-town i en flyttbil. Sen när du gått in är det en massa Machoke´s som packar upp och sen ska du träffa din granne som kommer bli rival. Sen ska du till proff Birch labb men han är inte där. Sen går du ut i staden och där är han jaga av en Pocheyena. Du får välja en Pokemon ur hans väska (Mudkip Torhic eller Treecko). Sen ska du rädda proff Birch genom att besgra Pocheyenan. Sen gratulerar han dig och du får en Poke´dex. Sen ska du bli en Pokemon mästare men det vill din rival (granne) ochså göra. Du ska fylla Poke´dexen (fånga alla pokemon) vinna över din rival (du möter han/henne då och då). Du ska ochså klara lite småuppdrag här och där. Sen för att bli mästare måste du klara alla gym i olika städer och sen klara Elite-4. När du har klarat Elite-4 får du möta Stevens (regerande mästare) och när du har besegrat honom har du klarat det viktigaste story målet bli en pokemon mästare.

Karaktärer.

I karaktärena är det du som ska bli Pokemon mästare din rival som vill bli bättre än dig proff Birch som du träffar då och då. Sen är Steven en karaktär i spelet (mästare) som du ska slå.

Miljö

Miljön utspelar sig i på olika ställen från mörka skogar till grottor till öppet hav bergs-vägar undervattens dykningar städer ja det finns en massa olika miljöer.

Multiplayer

Som multiplayer vet jag att man kan köra mot sina kompisar riktigt kul men det går segt.

Tidigare spel

Det finns en massa tidigare spel. Det finns Blue version Red version Gold-version Silver-version Pokemon snap Pokemon Pinball Pokemon stadium 1 och 2 Pokemon Trading card game och tom Crystal version. Det finns flera spel ochså.

Utspelning

Det utspelar sig på Hoen. En ö mitt i havet och sen finns det en massa små öar runt omkriing man kan vara på.

Övriga funkioner

Det finns en massa övriga funkioner man kan byta pokemon med kompisar lägga in pokemon i boxar på PC åka båt simma under vatten göra sk Base på ett ställe där man kan ha egna mattor/dockor/posters och mycke mer. Har man Coin case kan man köra på kasino man kan gå på safari lämna Pokemon på dagis ja det finns en massa funkioner att göra i spelet.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är jättebra den håller världs-klass. Det är lätt att styra härlig Pokemon känsla osv. Bra ljud en massa funkioner en oändlig hållbarhet ja den har allt. Det är rolik att vinna över Stevens flera gånger göra små uppdrag spöa kompisar fånga Pokemon träna dom till lv100 ja hur mycke bättre kan det bli. Jag är en typ mästare nu har vunnit över Stevens cirka 250-300 gånger nu och jag har ej tröttnat. Det lär vara det bästa Pokemon spelet någonsin. Men hur länge kommer det vara det ?

3+
Ja som sagt är det från 3 och uppot för det finns absolut inget blod eller våld i detta spel.

passar spelet dig

Pluss och minus

+ Gillar du lång story passar det nog dig.

+Gillar du nya Pokemon ? Då passar det dig eftersom det finns en massa nya Pokemon.

- Vill du se gamla Pokemon så finns det inte så många gamla på Ruby/Sapphire. Då får du vända dig åt gamla spel.

- Det finns om sagt många små uppdrag men det är ofta svårt att få sånt (många har inget uppdrag åt dig) och sen är det svårt att hitta vissa gömda ställen med Pokemon som bara finns där så det gäller att ha tålamod annars är det ingen idé alls att klara ut storyn till 100%

Betyg till spelet
*Grafik* Jag gillar den men den är bra om man ska gämföra med andra Pokemon spel men den håller inte världs-klass så en 8.

*Spelkänsla* Den är oändligt en massa coola sköna och härliga strider. Sen njuter man av omgivningen det är som man själv cyklar runt och tränar Pokmon. En klar 10

*Ljud* Ah den är så bra. Varierande passande vid en massa lägen och sen är ljudet jättebra men den får en 9 eftersom det finns brister.

*Hållbarhet* Den är oändlig alltså jag har vunnit över Steven 250-300 gånger nu och sen kämpar jag för att hitta nya platser få nya Pokemon nya uppdrag osv. Den håller i ren evighet så den får en 10.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10