Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon Ruby & Sapphire

Game Boy Advance
Pokémon Ruby & Sapphire
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    25 juli 2003
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1675
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av Serpent

Inskickad av Serpent den 10/09 -05 13:19

Handling / story / vad man gör i spelet
Du börjar som en Pokémontränare i världen Hoenn. Ditt uppdrag är att klara av alla de 8:a gymmen + Elite Four, och sen fånga alla 202 Pokémon!
Du får välja ett namn, ställa in tiden (rätt förhoppningsvis) och snacka lite med din mamma. Sen ger du dig ut och ser att Proffesor Birch är i fara, attackerad av en Pohyena. Du väljer en Pokémon från Birch ryggsäck, och ger dig in i fajten.

Du bör inte ha några problem med hunden, och efter det följer du med Proffesor Birch in till hans labb. Där ger han dig den Pokémon du valde att kämpa med (Treecko, Torchik eller Mudkip). Han snackar lite och sen börjar det STORA äventyret.
Det finns totalt 8 gym, och i varje gym finns en Gym Ledare, som är proffesionela, så du måste ge ditt bästa och kasta dig in i striden! Men, tyckte du att Gymledarna var svåra, så kommer du inte ha en chans i Pokémonligan, eller Elite Four som dom kallar sig.
Elite Four är vältränade, profesionela supertränare, och du måste besegra alla fem, förlorar du så måste du möta om alla igen!
Levlarna är mellan 46-58, så du bör ha 5-6 Pokémon som är är på ca. lv. 50-60, och en massa Items, så klarar du dig nog bra.
Nog om Pokémonligan, detta var ju inte menat som en guide.
Ditt andra mål (och ditt största) är att fånga alla 202 Pokémon. För att få alla måste du byta från Sapphire respektive Ruby för att få alla.
Vill du utöka ditt Pokedex ännu mer, så måste du byta från Pokémon FireRed och LeafGreen.

Vad jag tycker om spelet
Ett härligt spel! Att man kan fånga och föda upp Pokémon är kul, och det är också kul att köra mot andra tränare. Fast det är dåligt att Pokémon inte rör sig i strid (som dom gör på Crsyatl, och det är äldre än Ruby/Sapphire), fattar inte varför dom tagit bort det.
Att få alla 202 Pokémon är rätt så svårt, och det är dåligt att man måste ha båda versionerna (Ruby & Sapphire) för att få alla Pokémon. Att klara av hela världen är däremot inte så svårt.
Kanske första gången man kör, men inte annars. Fast spelet är ändå väldigt kul, och man kan köra det i flera timmar utan att tröttna.

Betyg till spelet
Grafiken är härlig och bra, kan inte se nåt fel på den, förutom att dom borde ha gjort så att Pokémon rör sig i början av striden. Man känner ändå att det är riktigt bra GBA grafik!
Spelkänslan: "Okej, nu är jag en pokémontränare och ska precis fånga en pokémon WOW", nej så känns det inte riktigt. Men man kan verkligen känna sig som om man är i spelet, och den lilla gubben som springer omkring på skärmen tröttnar man inte på.
Ljudet: Absolut godkännt, man hör bra och musiken är överbra! Glad bakgrundsmusik som inte blir störig när man hört den ett par tusen gånger. Särskilt gillar jag musiken när man möter Steven i Elite Four, den får mig att ge gärnet!
Hållbarhet: Eftersom det finns en massa attacker och en massa olika Pokémon att träna och fånga så är hållbarheten jättebra, även om man till slut tröttnar på den. (Och man kan bli riktigt galen och nästan skrota Gameboyet när man inte lyckas fånga den Pokémon man vill). Spelet ger många års underhållning kan jag så gott som garantera!

Detta var allt från mig /Serpent

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8