Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Pokémon FireRed & LeafGreen

Game Boy Advance
Pokémon FireRed & LeafGreen
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    1 oktober 2004
  • Utvecklare
    Game Freak
  • Antal ägare
    1114
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.6

Speltest av Serpent

Inskickad av Serpent den 11/09 -05 14:39

Handling / story / vad man gör i spelet
Pokémon Fire Red och Leaf Green är uppgraderade versioner av dom första Pokémonspelen, Röd och Blå (Red & Blue). Handlingen är i stort sett den samma som i Röd och Blå, du ska fånga alla 151 Pokémon och klara av Elite Four. Men nu finns det ännu fler Pokémon nämligen över 300 du måste fånga för att till 100% kompletera ditt Pokédex.
Det finns dessutom nio nya öar att utforska.
Du börjar i din hemstad Pallet Town, och där bestämmer du ditt namn, och din rivals namn. Sen träffar du Proffesor Oak i gräset, och han ber dig följa med honom till hans labb. Där inne får du och din Rival välja en Pokémon (Bulbasaur, Charmander, Squirtle). Efter du valt och lämnar labbet möter du din Rival i en strid med era nya Pokémon.
Det kan bli lite svårt om du inte har tagit en Potion från din dator i ditt rum.
Sen ger du dig ut på ditt uppdrag!
Spelet går alltså ut på att du ska kämpa mot andras Pokémon, som är monster typ. Du använder en attack eller ett Item, och sen är det din motståndares tur att göra det. Det gäller alltså att ha starka Pokémon med bra attacker.

Vad jag tycker om spelet
Sådär. Eftersom jag har och har klarat av Pokémon Röd, så blev deta ingen större utmaning. Det är nästan samma handling, så man vet redan allt man ska göra :(
Om man inte spelat Pokémon Röd/Blå, så är detta ett toppenspel, men nu är det inte det. Bra att man kan få alla Pokémon som finns (förutom andra speciela pokémon som inte finns på något Pokémonspel ännu), över 300.
Sen finns det nio nya öar, vilket gör spelet längre och bättre, men som sagt, detta är inget toppspel enligt mig, jag själv tycker Pokémon Ruby är bättre.

Betyg till spelet
Grafiken är extremt förbättrad sen Pokémon Röd/Blå! Världen är i en massa färger, och kampgrafiken är också väldigt bra. Dock borde ens Pokémon röra på sig i början av en strid, tycker jag. Men grafiken är klart godkännd:)
Spelkänslan är bra den också, man kan riktigt känna hur man själv står där i kampen och ger order till sina Pokémon. Spelkänslan godkännd den också.
Ljudet är helt klart bra, man hör bra och musiken är för det mesta bra. Fast tycker dom har tagit lite för, hur ska jag säga, "fjantig" musik. Dom borde ha tagit med lite grymmare musik.
Hållbarheten då? Sisådär skulle jag säga. Det finns jättemånga olika Pokémon att fånga, men eftersom det är jättemegasvårt att få alla så tröttnar man snabbt på att samla. Spelet är rätt så långt, med tanke på alla öar kan det ta tid. Fast hållbarheten får sådär. Jag själv har redan tröttnat på spelet, och fick det för några månader sen.

/Serpent

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 8