Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in

Forumtråd

Välkommen till Fuska.nus forum. För att kunna skriva i forumet måste du vara medlem och inloggad. Medlem blir du gratis genom att klicka på Registrera dig i logga in-rutan. Men du kan kika runt i alla forumen och läsa även om du inte är inloggad.Kan man fuska och vinna online?

23/03 -17 11:17 michael2004

michael2004 Administratör

236 XP 42 inlägg

Kan man fuska och vinna online?

Online poker anses vara mycket ett mycket tryggt och säkert spel, men en del fusk har dessvärre förekommit. Det kan vara intressant att titta på de fem vanligaste av dessa sätt att fuska i online poker, om inte annat så för att känna igen varningsklockorna. Fuskare brukar nämligen åka dit förr eller senare. De fem olika sätten kan kallas Multi-redovisning, Poker Bots, Spökbilder, Maskopi samt Super konto.

Multi-redovisning
Multi-redovisning betyder att en och samma spelare sitter med flera konton som innehar riktiga pengar i ett och samma pokerrum. Detta är förbjudet, och den främsta orsaken till detta förbud är för att skydda pokersajten, eftersom det inte påverkar de andra spelarna. Ofta erbjuds nämligen insättningsbonusar, vilket kan locka spelare att öppna flera konton.
Däremot blir problemet genast allvarligare om en spelare använder flera konton för att spela poker på samma cash game bord eller på samma turnering. En spelare med två konton har en orättvis fördel, då denne i cash games plötsligt kan se fyra istället för två hålkort. Därför räknas multi-redovisning som bedrägeri, och en spelare som åker fast utestängs inte bara, utan hans bankrulle behålls också.
Bedrägeriet är inte vanligt eftersom pokerrummen har vidtagit strikta åtgärder för att förhindra flera konton. Spelarna måste ladda upp en kopia av sitt ID. En säkerhetsfunktion förhindrar samma IP-adress att anmäla sig flera gånger till samma turnering. Andra spelare som upptäcker fusket uppmuntras till att rapportera detta, och gör det gärna, eftersom fuskare förstör för dem också.

Poker Bots
Poker bots är datorprogram som spelar poker online, och för närvarande vet vi dessvärre att pokerrobotar är i bruk. De spelar på de lägre nivåerna, eftersom kuskapsgraden är lägre dålig de mänskliga motståndare därför lättare att slå. Pokerrummen i sig har inga direkta ekonomiska intressen av att fånga poker robotar, men däremot ett starkt intresse av att bevara förtroendet i pokerrummet. Därför använder pokerrummen en uppsättning mekanismer för att upptäcka robotarna. De exakta mekanismerna är av naturliga skäl inte beskrivna, men inkluderar sannolikt att känna av om vissa program körs i bakgrunden, ta skärmdumpar, mäta musrörelser, mäta reaktionstiden för spelare, samt pop-up fönster där spelaren måste skriva in en viss sekvens av bokstäver inom 120 sekunder. Pokerrummen förbjuder även användningen av hjälpprogram som fattar beslut för mänskliga spelare, och ger förslag på hur man spelar en hand i realtid.

Ghosting
Ghosting är rådgivning från en pokerspelare till en annan under pokerspel eller turnering. Detta är förbjudet, men även om denna typ av fusk är lätt att kontrollera under liveturneringar, är det mycket svårt att upptäcka i online-turneringar. Ghosting på nätet kan ske med hjälp av gratis verktyg som Skype, där en vän sänder realtidsbilder av en datorskärm till en annan datorskärm där "spöket" eller coachen sitter och ger råd. Om en spelare haft tur och avancerat till final, kan en coach hjälpa dem att vinna tusentals dollar. Detta är sannolikt den vanligaste typen av fusk inom online poker, men skadan är begränsad, eftersom spelare endast har rådgivning och ingen annan fördel över de andra spelarna.

Maskopi
Maskopi är ett samspel mellan två eller flera spelare vid pokerbordet, och räknas som ett klart fall av bedrägeri. Online pokerspelare kan dela sina hålkort och hur de avser att spela via telefon, mobil, Skype eller andra program. En mildare form av samverkan är underförstådd samverkan mellan erfarna spelare. Genom att bespara varandra, kan de maximera sannolikheten att åtminstone en av dem har en starkare hand och att få hem alla i pengarna i potten. Denna typ av samarbete är dock är tillåten, så länge det är implicit och inte uttalat.
Superkonto
En spelare som ser sina motståndares hålkort, kan vinna varje hand, eller i varje fall undvika att förlora pengar om hans dennes hand är sämre. Pokerrum online skickar information om hålkort till en spelare, och motståndarnas information lagras centralt på pokerservern. Det är i princip omöjligt få tillgång till motspelarnas hålkort, men år 2007 skedde en stor skandal i pokerrummet "Absolute Poker". En anställd hade tillgång till ett superkonto och kunde se alla motståndares hålkort. Han åkte dock fast ganska snart efter att en spelare som kommit tvåa misstänkte att han blivit lurad. Spelaren begärde handhistorik, och fick tillgång till hela handhistoriken av turneringens samtliga spelare, som sedan analyserades av en specialist.
Detta är sista gången en sådan skandal inträffat. Pokerrummen har som sagt vidtagit strikta åtgärder för att förhindra fusk, och kommer att fortsätta bekämpa de nya element som kan dyka upp i framtiden. Målet med pokerrummen är trots all rättvisa spel och framför allt roliga nöjen!
Källa: Source:Pixabay


Svara

Du måste vara inloggad för att svara på trådar.

Hoppa till forum

Trådar