Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Vampire Rain

Xbox 360
Vampire Rain
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    29 juni 2007
  • Utvecklare
    Artoon
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6 8

Speltest av Narrante

Inskickad av Narrante den 11/11 -09 21:49

Handling / story / vad man gör i spelet
Det upptäckts att vampyrer, även kända som "nightwalkers", är skyldiga till försvinnandet av massvis med civila människor i Amerika och andra länder. De är fasansfulla varelser som visar sig under nattetid och endast regnvatten kan dämpa deras ofantliga krafter något. Den amerikanska informationsbyrån leder då för att stoppa dem en specialstyrka som befinner sig på Los Angeles gator, där regnet faller.

Vampire Rain är ett stealth-actionspel inte helt olikt Splinter Cell eller Metal Gear Solid. Spelarna får uppgiften att navigera sina karaktärer genom stadens mörka gator, medan de undviker vampyrfiender som patrullerar gatorna utklädda till mänskliga invånare. Spelarna får ofta ta alternativa vägar, som t ex att klättra på väggar eller gå genom gränder för att undvika fiendeupptäckt.

Vad jag tycker om spelet
Olikt de flesta stealth-actionspelen, lägger Vampire Rain mycket vikt vid ren stealth. Fiender är ofantligt snabba och kan döda spelaren på ett eller två slag. Jag kan tillägga att i början av spelet har inte spelaren ens något vapen som kan döda vampyrer effektivt. Så varje försök till att ingå generellt slagsmål resulterar i spelarens död. Det ger spelet isande spänning och höll min koncentration på topp.

Dessutom, det också olikt många stealthspel, finns det inget effektivt sätt att gömma sig eller fly när en fiende väl har upptäckt spelaren, så det gör dig inte mer levande. Vissa kan tycka att det är för jobbigt, men vill du spela ett riktigt stealthspel är det här något för dig.

Du klarar många uppdrag genom att du undviker alla fiender totalt. Du måste lista ut den korrekta vägen att passera genom utan att bli upptäckt. Du får inte några bra vapen förrän senare i spelet. Det är bra med variation, för detta gjorde spelet synnerligen intressant för mig!

Betyg till spelet
Det är inget fel på grafiken, men den är väl lite typisk. Jag har sett den förut. Mörk och realistisk och det är så det ska vara. Däremot snackar vi om samma rörliknande armar och ben och generellt inte så snygga rörelser.

Jag älskar spänningen i spelet, det ger en pirrig känsla i fingrarna och hela kroppen och som jag sa tidigare måste man verkligen koncentrera sig. Spelkänslan får en 10:a för att jag inte märkte vart tiden gick när jag spelade.

Det ligger bra stämning i ljudet, en jag hade velat ha mer. Det finns inte tillräckligt med bra, egentlig musik, men de övriga ljuden är bra.

Helt klart ett av mina favoritspel som jag varvat många gånger. För mig är det alltid lika kul och jag tycker du också ska prova på det om du gillar stealth och spänning!

Totalbetyg: 8 Ljud: 6 Grafik: 7 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10