Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNeed for Speed SHIFT

Xbox 360
Need for Speed SHIFT
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  18 september 2009
 • Utvecklare
  Slightly Mad Studios
 • Antal ägare
  31
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.8

Speltest av Gamer_Dude44

Inskickad av Gamer_Dude44 den 10/11 -09 15:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Need for Speed Shift. Låter spännande? Need for Speed Shift är nästa generations spel från EA och tillsammans med Slightly Mad Studios har EA fått fram en banracingssimulator som får en att känna farten av att köra i 300 km/h i en BMW.

Man börjar som en rookie (term inom racing = nybörjare) som får chansen att testa en BMW M3 några varv på Brands Hatch (GRB). Du lyckas bra (förhoppningsvis) och kommer också köra ett lopp här. Kom ihåg den här banan för det är här allting startar och kanske slutar. När du passerat loppet så kommer du troligen åka därifrån med pengar i fickan och du kommer få köpa din första bil. Om du lyckas att vinna loppet kommer du ha omkring $40.000 att köpa för så välj bil och köp den. Nu kommer 'berättarrösten' att ge instruktioner om hur spelet går till. Han kommer gå igenom de olika Tearsen (banorna) och berätta om rivaler och deras bilar.

Lycka till för det är här allting startar. Kör fort, med precision och aggression och framför allt med rätt bil. Det är receptet till en underhållande tid.

Vad jag tycker om spelet
I början vid slutet av förra året (2008) hade jag ställt in mig på att hoppas att NFS IX(släpps november 2009) skulle bli bättre än NFS Undercover. Sedan när EA sa att de skulle släppa två nya spel (Shift och Nitro) så blev jag fundersam. Skulle de koka ihop två nya spel på tiden man gör ett halvt spel?

Jag trodde det skulle bli en stor besvikelse eftersom det var banracing. Jag gissade på att det skulle bli nåt som vad som hände med ProStreet (2007). Sedan när jag såg trailerna ibörjan tänkte jag: Woah, snygg grafik... Men jag vill ha streetracing :/

Men efter ett tag ändrade jag mig. Jag insåg att EA hade satsat stenhårt på Shift. Den sista veckan var det enda jag snackade om Shift. Jag fick mitt förhandsbokade NFS Shift två timmar efter releasen för endast 149 kr. (ett specialerbjudande på GameStop). När jag började spela betalade sig allting direkt. Efter ett halvårs väntan hade jag äntligen chansen att 'släcka mitt NFS (behov av fart/behov av ett bra spel)'. Då var den tiden betalad.

Shift börjar som förklarat innan på Brands Hatch banan i England. Jag tycker att det är en utmärkt start plats och det är också ett perfekt ställe att avsluta sin karriär på (sista loppet i karriären körs på Brands Hatch). Det är någonting med den där banan...

I alla fall, när man väll kommer igång så inser man att EA har gjort ett bra jobb med att välja bilar, tillbehör (nya upgraderingar/vinyler etc.) och att de har verkligen lyckats få till det med spelkänslan. Att köra på Spa med en BMW M3 GT2 (GTR2?) i 300 km/h är maffigt. Man känner varje kurva och varje raka och det är härligt att köra. Jag har även kört Shift med racingstol och ratt vid en mässa och då blev spelkänslan ännu maffigare.

Betyg till spelet
Grafik: EA har lyckats, simulationen är perfekt. Kunde inte ha blivit bättre, jag gillar verkligen hur grafiken ser ut, både på bilarna och omvärlden.

Spelkänsla: Inget TV-spel kan vara 100% verkligt, men jag irriterar mig på småsaker. Det är en underbar spelkänsla oavsett.

Ljud: Ljudet är otroligt. Alla motorer låter verkliga och det är ett otroligt ljud när man växlar.

Hållbarhet: Den räcker långt, väldigt långt. Bara för att du har kört sista racet menar inte det att du inte kan göra nåt mer. Du har troligtviss inte kört varenda race och har alla sjärnor i dem?

Sammanfattning: EA har lyckats bra trotts att spelet fått tunga kritiker före och efter Shift släppts. Jag gillar det och jag är nöjd och att jag är nöjd är det ända viktiga för att jag ska gilla spelet?

Får hoppas det. Blir kul att se vad EA kommer göra med NFS IX, när jag tänker på det är det inte långt till det släpps och jag har inte sett några trailers (konstigt när man tänker efter). I allafall så blir detta godkänt, EA har gjort bra igen och jag önskar dem lycka till i framtiden med att utveckla spelen till det optimala för alla spelare.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9