Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNeed for Speed ProStreet

Xbox 360
Need for Speed ProStreet
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  23 november 2007
 • Utvecklare
  EA Black Box
 • Antal ägare
  64
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.4 8.3

Speltest av Faran

Inskickad av Faran den 01/10 -08 23:19

Handling / story / vad man gör i spelet
Du värmer upp däcken. Redo för start. Flaggan viftar fram och tillbaka. Redo att trycka ner gasen när som helst. Flaggan går ner! Starten går! Ingen vila, ingen frid. Det är nu det gäller!

I det här spelet utspelar man sig som Ryan Cooper, som är en fruktad racingförare från gatorna. Men nu gäller det inte gatorna med poliserna och trafiken, nu är det bort därifrån och in i lite laglig racing på banor.
När du startar karriären så får du direkt köra ditt första race och bland annat bekanta dig med kontrollerna. Med tiden vinner du nya bilar och nya racingdagar. Men vad är dessa racingdagar? Det är helt enkelt en dag med racing. Det är oftast många blandade race typer, men i vissa av racingdagarna kör man bara en speciell race typ.
Det finns sex olika racing typer: Banrace, tidsattack, sektorutmaning, dragracing, drifting och fartrace. Fast i princip fyra för att banrace, tidsattack och sektorutmaning är som bara banrace fast med olika regler.
Okej, under racingdagen ska man samla poäng. Om man klarar sig ut ur racet med bara en smått skadad bil får man extra poäng. Precis, man kan få skador på bilarna i det här spelet, vilket är härligt tycker jag.
I alla fall, när man fått tillräckligt med poäng så har man lyckats vinna racingdagen. Men för att få poäng måste man inte komma etta i varje race. När du vunnit får du välja ett hemligt pris. Det kan vara mycket olika. Till exempel en reperations marker eller en gratis prestanda del till någon av dina bilar, fast som ibland kan bli en besvikelse ifall det är till en bil du nästan aldrig använder. Har du mycket tur så kan du få en gratis bilmarker, vilket innebär att du får välja en valfri bil ur bilaffären helt gratis, men det har jag bara fått en gång. I alla fall. När du valt ditt pris så kan du välja att lämna racingdagen eller fortsätta den och tjäna ännu mer poäng och lyckas "dominera" racing dagen. Om du lyckas med det får du ännu ett hemligt pris som du får välja. När du valt det priset får du också välja om du ska lämna eller fortsätta racingdagen.

Ja ja, nu har vi gått in på vad man gör och sådant. Men vad går spelet ut på? Det finns fyra elitkungar. Varenda en av dom olika elitkungarna är mästare på en av racing typerna. Och så finns det plus en Showdown kung. Ryan Coopers mål är att bli elitkung i varenda racing typ, plus Showdown kung. För att få en chans att slå en elitkung måste man imponera på dom. Om man till exempel vill slå Drag Kungen måste man först låsa upp den första Dragracing dagen. När man väl klarat alla Dragracing dagar får du möta Drag Kungen.

Miljö: Det finns många miljöer, öknar, racing arenor, städer, you name it. Perfekta att tävla på.

Utmaningsdagar: Det finns racingdagar där man inte får köra sina egna bilar. Dom kallas "Utmaningsdagar". Här får man vara nöjd med bilarna man får, det är samma sak för dina motståndare. Ibland finns det olika bilar att välja på för en racetyp. Till exempel till ett fartrace kanske man får välja mellan en BMW eller en Toyota. Skadorna repereras gratis så man kan köra hur farligt dom helst.

Multiplayer: I online så är det som att köra en racingdag, fast med mänskligt motstånd. Ledaren över racingdagen väljer ett race som ska köras och medlemmarna har runt en minut på sig att välja bil och förbereda sig tills racet startar. Och samma vits som vanligt, alltså att samla poäng.

Utom karriären kan man ju välja att köra en racingdag utanför karriären. När man startar racingdagen finns det många färdiga bilar att välja på som skaparna av spelet har gjort, men du kan såklart välja dom som du själv gjort också.

Bilar: Det finns många olika bilar. För varje Showdown du vinner så låser du upp flera. Och det är riktigt spännande att kolla på vad nya bilar man fått när man vunnit en Showdown.

Men vad är Showdown? Showdown är en racingdag där bara dom bästa av dom bästa får vara med. Men för att låsa upp en Showdown racingdag måste du uppnå vissa mål. Hur många racingdagar du ska vinna och hur många du ska dominera. När du uppnått målen så kan du köra Showdown.

Skador: Ja, en ny sak i det här spelet är skadorna på bilarna. Om din bil blir skada kan du reparera den med antingen en reparations marker, eller pengar. Om du kraschar alldeles för mycket eller råka slå runt och slå i taket, så blir din bil kvaddad. Det enda sättet att repereara den på då är med en "kraschreperationsmarker". Då går det inte att reparera med pengar.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt bra. Det är skönt att slippa polisen och trafiken med en helt öppen bana framför sig. Om det är nånting jag verkligen gillar med spelet är det hur man kan styla bilarna. Det finns massor med saker man kan göra, så många att man inte ens kan ge ett exempel på hur man kan göra. Som sagt finns det ett ganska stort val av bilar. Allt från Honda Civic till Pagani Zonda. Men tyvärr får man aldrig se Ryan Coopers ansikte för han har alltid hjälm på sig i filmerna när han är utanför bilen. Jag är ett stort fan till Need For Speed spelen och jag tycker att det här är ett bra spel av dom som har gjort det. Dom har gjort ett bra jobb med det.

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är riktigt snygg. På bilarna och banorna och publiken. Snygga detaljer på däcken, på fälgarna. Och röken när man driftar eller gör burnout ser härligt ut.

Spelkänsla: Den är väl helt okej. På fartracen så går det ju fort och det kräver riktig koncentraktion. Man får en bra racingupplevelse.

Ljud: Ljudet är perfekt! Publikens jubel, mikrofon snubbens röst. Bilmotorena är härliga och när man driftar skriker det så verkligt som om det var på riktigt. Och krasch ljuden är också snygga.

Hållbarhet: Med tiden tröttnar man på spelet. Men man får ändå lust att spela det då och då.

Om du tycker att det är väldigt kul och leka med poliserna och köra genom små gränder på gatan, är det här kanske inte världens bästa Need For Speed spel för dig. Men om du däremot gillar att både köra på gatan och på banan i full fart så, visst köp det här spelet. Om du har Xbox Live kan du också ladda ner demot på det först och få en liten titt på hur det är.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7