Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNeed for Speed: Hot Pursuit

Xbox 360
Need for Speed: Hot Pursuit
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  19 november 2010
 • Utvecklare
  Criterion Games
 • Antal ägare
  11
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 9

Speltest av Faran

Inskickad av Faran den 11/01 -11 22:37

Handling / story / vad man gör i spelet
Helikoptern dånar över den röda Porschen då den driftar genom kurvan. En Lamborghini polis följer efter och siktar sin elektromagnetiska puls mot biltjuven. Porschen sladdar in på en grusväg för att försöka skaka av sig polisen, men han är tätt efter. Pulsen avfyras och träffar Porschen som tappar greppet och kraschar in i vägrenen. Polisen stannar bredvid. Haffad!

Need for Speed har gått tillbaka till rötterna i detta fartfyllda racingspel. Den här gången har Need for Speed titeln överlåtits till Criterion Games istället för Electronic Arts. Criterion Games är de berömda skaparna av Burnout serien.

Det här spelet har exakt samma titel som Need For Speed Hot Pursuit från 90-talet, som följdes av Need For Speed Hot Pursuit 2. Det nya Hot Pursuit brukar ibland kallas Hot Pursuit 2010 för att det inte ska blandas ihop med det gamla.

I det här spelet får man köra som båda tjuv och polis. I spelet är dessa kända som "Racer" och "Cop". Man är placerad i Seacrest County, ett fartparadis med allt från raka ökenvägar till kurviga vägar i bergen täckta med snö. Det finns också motorvägar och skogsvägar att ha kul på. Däremot är det inga stora städer att tävla i så om du gillar det kanske det här inte är det bästa racingspelet att satsa på.

I Hot Pursuit 2 fanns det en massa vanliga bilar men bara 7 polisbilar. I det här spelet har det ändrats. Det finns lika många vanliga bilar som det finns polisbilar. Det finns några specialbilar för de två sidorna av lagen men de flesta bilarna du kör som en Racer kommer att finnas för polisen också och tvärtom.

Om jag minns rätt finns det 60 race för tjuvarna och 48 race för poliserna. Det finns följande sorters race för tjuvarna:
Race: Tävla mot flera motståndare utan att bli bli jagad av polisen.
Hot Pursuit: Race mot flera motståndare där polisen försöker stoppa er.
Duel: Tävla mot en enda motståndare i en otroligt rolig duell för att se vem som är bäst.
Time Trial: Kör ensam i ett race mot klockan.
Gauntlet: Ett race som körs ensam där du inte bara slåss mot klockan, utan också mot polisen.

Dessa race sorter finns för polisen:
Interceptor: En biltjuv är i farten! Du måste rycka in och stoppa honom så snabbt som möjligt.
Hot Pursuit: Ett race pågår mellan flera bilar. Ditt uppdrag är att arrestera alla deltagande.
Rapid Response: Du måste svara till ett nödsamtal. Ta dig snabbt till platsen med så lite skada på bilen som möjligt.

Förvänta dig inte att det ska bli en barnlek! Motståndarna offline är tuffa och skickliga. Det gör det hela väldigt roligt!

Förutom racen finns det ett frikörningsläge där du kan ta en bil du låst upp och köra fritt runt Seacrest County. Det går och köra som både tjuv och polis.

Men online då? Online kan man köra Hot Pursuit, där upp till åtta spelare delas in i lag som tjuv och polis. Tjuvarna ska försöka ta sig till mållinjen samtidigt som poliserna försöker arrestera dem.
Man kan också köra Interceptor, där två spelare går man mot man. En är polis och en är tjuv. Tjuven ska försöka komma undan polisen som försöker arrestera honom.
Det sista man kan köra är Race. Ett vanligt race utan poliser för 2-8 spelare.

Det sista jag behöver ta upp är Autolog. Varje gång du kör ett race sparas din tid på en så kallad "Speedwall". Om en av dina vänner på Xbox Live slår din tid kommer du få veta det. Samtidigt får du möjligheten att köra racet och försöka slå din kompis tid, och på så sätt ta över kronan för den tävlingen.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är antagligen det bästa Need for Speed spelet jag har kört! Så fort jag fick höra om att Criterion Games skulle ta tillbaka det till den gamla goda Need for Speed tiden blev jag väldigt glad. Jag menar visst, man kan inte styla bilarna som i till exempel de lite äldre titlarna Underground och Carbon, men det behövs inte i det här spelet. Jag tycker som många andra att det var när Underground kom som allt började gå fel. Spelet bytte bana och gick in i hip-hop genren istället. Jag är grymt glad att det äntligen kom in på rätt spår igen!

Det är kul att både köra offline och online. Motståndarna offline beter sig mycket mer utmanande än i något annat bilspel jag har kört, och att spela online ger många roliga krig mellan tjuv och polis.

Första gången jag stoppade in skivan och körde det första racet, var jag fast!

Betyg till spelet
Grafiken är helt otrolig! Detaljerna på vägen och bilarna är häpnadsväckande bra. En solklar 10:a

Spelkänslan är härlig. När man kör som polis kan man bli värsta gravallvarlig, och det är samma sak som tjuv. Känslan av farten är också strålande.

Ljudet är fantastiskt! Alla bilarna i spelet låter som de gör på riktigt. Och sirenerna från polisen är inte heller dåliga. Under jakterna är det härlig dramatisk musik som är liknande de i till exempel Most Wanted.

Jag tror att förr eller senare kommer man att tröttna på spelet. Men de fartfyllda jakterna och de spännande racen kommer nog att locka lite då och då.

Om du gillar de gamla Need for Speed spelen som Hot Pursuit 2 eller om du njöt av Burnout serien, kommer du att älska det här spelet. Om du dock är mer inne i att styla bilarna och köra street racing som i Underground spelen, kan detta spel behöva tänkas över.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9