Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kameo: Elements of Power

Xbox 360
Kameo: Elements of Power
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    2 december 2005
  • Utvecklare
    Rare
  • Antal ägare
    118
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 7

Speltest av iNFiNiTi

Inskickad av iNFiNiTi den 20/04 -06 19:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Man spelar som Kameo, Som har kraft att förvandla sig till andra varelser.

Dessa är

Pummel Weed: en köttätande växt som kan gräva ner sig under jorden och slå till mot fiender underifrån,

Ash: en hetlevrad Drake vars specialitet är att spruta eld.

Chilla: En yeti som kan kasta spjut och klättra på isiga väggar, den kan även ta motståndare och kasta eller klubba dessa.

Rubble: En stenhög som består av flertalet stenbumlingar, Den kan explodera så alla stenbumlingar åker iväg åt alla håll och kanter eller dit man siktar och skada fiender. Den kan även kasta iväg en åt gången.

Major Ruin: Den liknar ett gnagardjur med möjlighet att rulla ihop sig som en boll och snurra väldigt väldigt fort, studsa och hoppa.

Deep Blue: En undervattensvarelse med möjlighet att spruta strålar av vatten mot eldiga fiender på land och avfyra missiler under vatten.

40 Below: En isvarelse som rullar på en snöboll och kan kasta snöbollar.

Flex: En geleliknande varelse som kan gå på vatten med sina tentakler och sträcka ut de så de får fäste om saker, Antingen för att dra sig själv dit eller dra de till sig.

Snare: Ännu en köttätande växt fast denna kan rotfästa sig och bita tag i saker för att kasta iväg de.

Thermite: En liten termit med en stor boll på ryggen som kan skjuta bomber och fyrverkerier, kan även rulla.

De här varelserna kan man uppgradera med nya slag, rörelser och vapen. För att kunna göra detta får man leta upp frukter lite här och var samt kolla in de affärer som ligger runtom i världen.

Andra Figurer i spelet är Kalus är Kameos avundsjuka syster hon samarbetar med trollet Thorn som är ledartrollet, den ondaste av de alla. The Ancestors är de man ska rädda, För varje man räddar får man en ny varelse. The Mystic är en ödleliknande häxa som kommer leda Kameo till The Ancestors man ska rädda under spelet.Ortho är boken "Wotnot" som kommer följa en under hela äventyret som guide och för att ge ledtrådar.

Det börjar med att man anfaller Thorns slott som Kameo, i detta skede har hon kraft att förvandla sig till 3 olika varelser. Detta misslyckas dock och man får börja om från noll i det Förtrollade Kungadömet. Man kommer få besöka olika delar av världen såsom isiga berg eller lavaflödande slott. På stäppen mellan de olika delarna pågår ett ständigt krig mellan troll och alver, även där får man rycka in och hjälpa krigarna ibland. Det finns inte så mycket mer att säga om handlingen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker det är riktigt snyggt gjort med många detaljer. Men däremot kameravinklen bakom Kameo är som i flesta andra spel dvs medelmåttig därför ger jag bara en Sjua i spelkänsla. Det var varken svårt eller lätt och faktiskt ett av de få spel där det inte är ojämnt att ena sekunden är det jättelätt och nästa jättesvårt utan det var ganska jämnt ut under hela spelets gång. Att man kunde uppgradera varelserna och att de var så många var ett pluspoäng. Hållbarheten var ju inte vidare strålande då jag spelade ut hela spelet på 12 speltimmar. Men jag är en mer avancerad spelare då jag även spelat detta på Nintendo 64 och Gamecube. Tycker det är ett perfekt spel för 13 och uppåt ifall man är lite yngre kan det nog vara lätt att fastna på ställen där det krävs mer teknik och förståelse för saker och ting. Men låt inte det hindra er från att köpa spelet

Betyg till spelet
Grafiken fick en 8 för det var väldigt vackert och detaljrikt, men ifall man inte körde på HDTV kändes det lite skuggigt och sönderfallet, må vara så att jag kanske är lite väl kräsen då jag spelade detta på 110" HDProjektor.

Spelkänslan var magnifik in i minsta detalj, bara det att kameravinkeln kändes jobbig då man fick snurra höger styrspak väldigt ofta för att få rätt vinkel.

Ljudet var förvånansvärt bra. Även där hade de fått in väldigt många ljud som man inte ens tänkte på, olika djur och effekter som gjorde detta otroliga fantasyspel så verkligt.

Hållbarhet fick en 5 för jag spelade ut det på 12 speltimmar. Men det hindrar ju inte en gedigen spelare från att spela det en gång till. Men jag skulle nog inte göra det då det var lätt att minnas precis vad man skulle göra.

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7