Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHalo 3

Xbox 360
Halo 3
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  26 september 2007
 • Utvecklare
  Bungie Software
 • Antal ägare
  534
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.1

Speltest av CommanderQEB

Inskickad av CommanderQEB den 03/05 -10 22:47

Handling / story / vad man gör i spelet
Halo: Ljusgård omkring sol eller måne. De flesta som läser detta känner förmodligen till Halo-serien och vet vad ordet har för betydelse i smmanhanget.

Man börjar som Master Chief (eller som the Arbiter om man är andraspelare på samma konsol) en två meters supersoldat som är kapabel att klara i stort sett vad som helst. Master Chief är en av de sista Spartanerna och nu har UNSC (människorna) allierat sig med Elites (utomjordingar) för att sätta stopp för the Covenants (andra utomjordingar) planer att avfyra haloringarna.

Du styr Master Chief ensam eller tillsammans med andra genom otroliga äventyr där han flera gånger är ensam emot flera hundra (ja, faktiskt) fiender av varierande utseende, storlek och rang.

Man kan också spela upp till 16 spelare i samma match i ett antal olika multiplayerlägen över X-Box Live eller LAN. Däribland finns både Slayer och Capture The Flag, och olika rankningssystem.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är helt klart det bästa first-person shooterspel jag någonsin har spelat. Det finns otaliga vapen (28 vapen och 4 granater) av stor variation. Det är inte som i vissa andra spel som skryter med många vapen men bara har ett fåtal sorter, i Halo 3 hittar du både SMG, RPG och sniper, samt en massa utomjordiska vapen som exempelvis Plasma Pistol och Needler.

Betyg till spelet
Grafiken får 8/10 för "jättebra" grafik, det känns mycket verlighetstroget när man ser sgogar med träd på avstånd och när det sprängs ser det ut så också. Dock känns träden lite 2D-aktiga när man kommer nära.

Spelkänslan får 9/10 för "strålande" då spelet är gjort såpass bra. Det finns inte mycket att tillägga på den punkten.

Ljudet får 7/10 för "bra" ljud. Det låter inte riktigt som vill när man avfyrar sina vapen, men ljudet i helhet är bra. Explosioner och fordon låter som de ska och man kan höra alla prata, inte bara de som pratar med en själv.

Hållbarheten får 10/10 för hållbarhet i "världsklass"! Detta gäller nog bara om man har Xbox Live guldmedlemsskap, men då det finns över 20 speltyper och 24 Multiplayerbanor trötnar man inte på det på ett bra tag. Dessutom kan man göra om befintliga banor och göra egna spertyper för att variera i sig i all oändlighet.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9