Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Gudfadern

Xbox 360
Gudfadern
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    22 september 2006
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    50
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.5

Speltest av Dynamo

Inskickad av Dynamo den 13/01 -07 14:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet tar sin början 1936, i New York, då en man vid namn Johnny ska på resturang med sin fru, för att fira att han haft en sådan bra vecka. När de ska gå in sprängs resturangen, och Johnny blir indragen i en gränd av några män. Han gör sitt bästa för att bekämpa dem, men blir till slut nerskjuten på maffiabossen Bruno Tattaglias order. Johnnys son upptäcker sin fars lik, men blir uppmanad av "Gudfadern" Vito Corleone att spara sin ilska, och när han är gammal nog, och vid rätt tid, ska han få sin hämnd.

Nio år senare, kort efter Don Vitos dotters bröllop, får Corleonefamiljen ett förslag av Vigil "Turken" Sollozzo att börja med drogsmuggling. Don Vito säger klart nej, men hans äldste son Sonny visar intresse, vilket får Sollozzo att tro att ifall han får Gudfadern ur vägen, och Sonny tar över, kanske det blir en affär. Han sätter upp ett mordförsök på Don Vito, vilket misslyckas, men Gudfadern blir svårt skadad, och är oförmögen att styra familjen.
Sonny tar nu över, men kan inte styra Corleonefamiljen, vilket tvingar Michael, Don Vito's yngste son, som velat ha så lite som möjligt att göra med sin familj, att träda fram i rampljuset.

Den karaktären man själv spelar som finns inte med i filmen, istället har de gjort så att man får man bestämma hans utseende, kläder, namn, och allt. De verkar ha gjort det så för att skapa en karaktär som kan vara med på så mycket som möjligt under filmen, då det är en ganska varierande story.
Man blir upphittad i början som en småbrottsling, men under spelets gång ökar man allt mer i rank i Corleonefamiljen. Det var han som var den unge pojken i början, men nio år senare verkar han känna sig mogen att ta upp jakten på de andra familjernas ledare...

Vad jag tycker om spelet
Enligt mig är Gudfadern en av de bästa filmerna i världen, om inte den bästa! Vilket betyder att spelet har rätt mycket att leva upp till.
Kollar man rätt upp och ner på spelet är det en GTA-kopia fast i maffiastuk, men ändå med en egen hjärna, till skillnad mot många andra spel som tar efter GTA-konceptet.
New York är uppbyggt som det var under 1940-1950-talet, och många ställen och karaktärer är sig lika från filmen.
Ska man låsa upp alla Xbox 360-achievments får man ligga i, men ändå har man några roliga speltimmar framför sig. Att ge Corleones skydd till en affär, de ser ungefär likadant ut varenda gång, men trots allt finns det mer att göra än det. Maffiavärlden kanske inte enbart går ut på att döda folk som svikit en, eller ta över affärer, men trots allt kan man inte överföra allt det på ett spel, så där kan man vara förstående.

Jag gillar spelet, trots att det inte alltid håller superkvalité är det ändå ett kul spel att ta fram och spela, och även om det är lätt, tar huvudstoryn lång tid att klara av.

Betyg till spelet
Grafik: Likadan som den förra generationen, hade jag recenserat det till tex. PS2 hade det varit en 8, men nu är det X360, och inte PS2...
Spelkänsla: Härliga pistolfighter, att köra bil är okej, inte mer, men iaf. vänjer man sig efter ett tag.
Ljud: Några orginal röstskådespelare från filmen är med (även om de kanske inte låter likadant, filmen kom ändå ut för 34 år sedan), och samma musik. Kort sagt: Riktigt bra!
Hållbarhet: Storyn är det som är mest intressant, kanske lite väl enkelt ibland, men så har man då en mängd småuppdrag vid sidan om + affärer som måste tas över.

//Dynamp

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8