Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGrand Theft Auto IV

Xbox 360
Grand Theft Auto IV
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  29 april 2008
 • Utvecklare
  Rockstar North
 • Antal ägare
  423
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.8

Speltest av Dagendy

Inskickad av Dagendy den 27/10 -08 08:12

Handling / story / vad man gör i spelet
Niko Bellic (karaktären du spelar) kommer till Liberty City (del eller redigerad av New York) för att börja ett nytt liv och för att hitta en person som förråda honom och 8 andra som låg inne i kriget mot USA. Innan han kommer dit har han kusin Roman skickat mejl om hur bra allting är och att han tjänar massor av pengar och heta tjejer vart du än tittar. Niko upptäcker dock när han landar i Liberty City att allt är lögn. Men Niko behöver pengar och så gör han kusin så Niko ger sig ut för att få kontakter och kontanter.

Spelet går ut på att i stort sätt göra ALLT. Men i storyns längd ska du tjäna pengar genom att utföra uppdrag huvudsakligen. Storyn slutar med att du hämnas på en högt uppsatt man bland de kriminella. Jag tror mitt spel blev lite kortare av att jag valde att hämnas på de flesta och inte att låta de leva så jag kunde tjäna mer pengar, men jag har bara kört hela storyn 1 gång ännu så det kan jag inte svara på.
I spelet mellan uppdragen kan du välja att bara slappa och dra ifrån snuten eller kanske ta en drink eller varför inte skaffa en flickvän? Eller så ser du någon åka i en väldigt trevlig bil som du blir lite sugen på... då är det bara att ta den, för du vill väl ha den mer än honom?

Det finns in-game spel också som Biljard, Bowling och Dart. Detta är bara lita av vad Grand Theft Auto har att bjuda på.

Vad jag tycker om spelet
Vilket fantastiskt spel! Verkligt underhållande spel. Vet inte vad som är så bra med det men allt tillsammans är helt klart bäst. Skulle kunna tänka mig att det är friheten att göra nästan vad man vill utan just större krav. GTA 3 var senaste gången som Liberty City fick gatorna att stå i skräck av gangsters och annat. Efter som att GTA 2, 3, 4 är de ända i serien jag äger så kan jag jämföra bäst med dem även fast jag har spelat GTA: SA.

Jag tycker storyn är helt underbar och får ett fint sammanhang utan några problem. Tycker det är lite synd att det inte fanns större utbud på kläder och andra detaljer till karaktären som finns i GTA: SA. Men det är ju inget jättestort problem.

Grafiken har ju utvecklats en hel del men förklaringen är ju väldigt enkel: Konsolen. Idag är det HD som gäller och inte gamla grafiken som inte hade mycket speglingar, repor och annat snyggt. Smått trött på de smutsiga bilarna dock men det är ju bara $5 för att tvätta den så blir den glänsande ren och när jag säger glänsande, så menar jag det. Vattnet reflekterar snyggt och ljuset syns bra.

Spelkänslan var väldigt bra, men en del var overkligt som t ex. Mummer (Hummer med annat namn) som lätt välter alla slags bilar utan problem, oberoende hastighet. Sen var det lite skumt när en annan bil kommer och körde under sin Mummer. Sen fanns det en del glitchar (glitch = problem som inte stoppar prossesen) där man kunde bredsladda in i stor stolpe och bilen flygger upp och ner åt fel håll.
Ljudet var väldigt bra och trovärdigt. Även om man så sköt på kastrullerna i sin egen lägenhet så plinga det till.

Som alltid så är GTA ett spel som aldrig dör och med tanke på hur mycket extra det finns i IV så tar det ett tag. Har ännu bara skjutit 10/200 duvor i staden.

Förbättringar till nästa version:
- Färre glitchar.
- Fler möjligheter att ändra sin karaktär.
- Mer än bara sportbilar till fusk (jag gillande GTA: SA antal fordon fusk bara).
- Lägre sjukhus räkning.
- Så man kan fuska vatten fordon i vattnet.

Betyg till spelet
Grafik 10/10: Mycket snyggt. Bara vågorna efter snabba båtar som kan få en liten touch till men det sänker inte betyget. Speglingar och annat sånt är för snyggt för det.

Spelkänsla 9/10: Bra spelkänsla, lite mycket glitchar och sen ett par fordons kraftigt överdrivna drift som är kul men sänker lite.

Ljud 10/10: Har inte spelat något som har bättre ljud och radio kanalerna spelar inte 5 låtar utan mera och sen lite kul talk-shows

Hållbarhet 10/10: GTA är GTA och kommer nog aldrig stötta på ett spel som slutar utan som lever och lever och lever även om du skjuter skivan med atombomb.

Slutbetyg 9.7/10: Mycket bra spel i en härlig blanding. Det ända som drar ner det är glitcharna och lite överdrivna monster.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9