Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGrand Theft Auto IV

Xbox 360
Grand Theft Auto IV
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  29 april 2008
 • Utvecklare
  Rockstar North
 • Antal ägare
  423
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.8

Speltest av calleanca

Inskickad av calleanca den 03/05 -08 08:59

Handling / story / vad man gör i spelet
Äntligen är Gta 4 här efter många långa månaders väntan. Under den sista tiden har det snackat otroligt mycket om GTA 4 i Xbox 360 forumet och det bevisar hur efterlängtat spelet är. GTA serien är ju trots allt en av de mest berömda spelserierna i världshistorien.

Som vanligt i GTA spelen är världen fri och öppen och själva handlingen kretsar kring brott och våld (p.g.a. att du själv är brottsling) Den här gången är det Nikolai "Niko" Bellic som står i rampljuset. Han är kring 30, kommer från forna Jugoslavien (Någonstans där) och är en krigsveteran sen Bosnienkriget. Nu har han däremot lurats från Östra Europa till Liberty City (Fiktionelt New York)
i hopp om att kunna börja ett nytt liv i Amerika och glömma sitt mörka förflutna. Det är Niko's kusin Roman som lurat Niko till Liberty city genom att säga att han var stor affärsman som tjänade miljoner. Men istället är Roman en småtjuv som äger en taxifirma och är skyldig alla pengar. Så istället för att börja ett nytt liv så dras Niko in i den kriminella världen igen.

Spelet i sig går ut på att göra uppdrag/sidouppdrag, Leka gangster och cruisa med bilar.

Vad jag tycker om spelet
Trots alla förväntningar jag har haft så blev jag ändå överraskad över hur välgjort GTA 4 var. Atmosfären i Liberty City kunde inte ha skapats bättre. Själva storyn i spelet är helt okey men ingenting nytt förutom att det är skitskoj att spela som Niko.

Sedan blev jag överraskad av spelfysiken på människorna. Kör man på någon så kastas den över motorhuven, rutan krossas och en blodig fläck blir kvar på taket och offret rullar iväg bakom bilen. Sedan om man t.ex. slänger sig ut ur en bil så studsar och slår man sig som bara den innan man kravlar upp något tilltycklad.

Bilfysiken är också något förbättrad för nu agerar iallafall bilarna som vanliga bilar och inte som plastleksaker. Detta förbättrar spelkänslan markant.

Mobiltelefonen är nog den smartaste nykomlingen till GTA. Man kan ringa sina kontakter och till och med tillkalla polis, ambulans och brandkår

Stridssystemet är också kraftigt förbättrar p.g.a. det nya skyddet systemet där du kan ta skydd bakom nästan allting och sedan skjuta hejvilt.

GTA 4 blir helt klart årets spel vad som än kommer under 2008!

Betyg till spelet
Grafiken är ju underbart vacker. Liberty City är otroligt vacker i solljus och mystisk och förrädisk i dimman. Allting är otroligt snyggt gjort.
10 poäng (Om man jämför med andra spel kan GTA 4 ligga efter i grafiken men med tanke på att inget GTA spel har varit jättesnyggt så får det en 10a).

GTA 4 är det perfekta spelet för inlevelse även fast realism kan svikta ibland.
Men med tanke på allt som är bra och men den lilla baktanken om allt som är sämre (Som t.ex. personer på gatan som inte bryr sig att jag har skjutit ner en person 20 meter ifrån dem) så får spelkänslan en 9a.

Som vanligt ger jag spel som jag recenserar höga ljudpoäng för jag har aldrig spelat ett spel med dåliga ljudeffekter osv. Men GTA är helt klart bra.
8 poäng.

Hållbarheten får högsta poäng p.g.a. av att det är ett GTA spel och det menas med att det alltid finns något att göra. Det blir aldrig tråkigt att leva rövare nere på stan i Liberty City, 10 poäng till hållbarheten!

Totalt får spelet 92,5 % av 100 % vilket är högt och välförtjänt. Jag hoppas nästa GTA blir ännu bättre så jag får ge iväg en 100 procentare (i poäng alltså).

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9