Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFinal Fantasy XIII

Xbox 360
Final Fantasy XIII
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  9 mars 2010
 • Utvecklare
  Square Enix
 • Antal ägare
  15
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9

Fler fusk

Guide

Inskickat av Fuska-nu den 13/04 -10 15:36

Guide på att tjäna ihop pengar (gils) på ett snabbt sätt:
Visst är det en plåga att få ihop tillräckligt med pengar i spelet för att kunna uppgradera vapen, köpa Phoenix Downs och nya smycken? Men det finns ett ganska enkelt sätt att tjäna ihop pengar på ett snabbt sätt. Följ bara den här guiden noggrant, så kommer nog allt att ordna sig.

Vad du behöver (helst) -
2 st ”Genji Glove” – Låter dig påverka över skador ända upp till 999,999!
2st ”Power Glove Lvl. 10” – Över 200+ i Strength
”Creature Catalog”, som du uppgraderar till ”Connoisseur Catalog” - Tillåter sällsynta föremål att ”släppas” ifrån fiender efter besegring.

Karaktärerna du ska använda dig av (helst) -
Leader: Fang
Member: Lightning
Member: Vanille

Paradgimsen du ska använda dig av -
OBS! Följande roll är indelat i ordning efter karaktär. Alltså, den första utnämnda rollistan går först till Fang, sedan Lightning och sist Vanille. T.ex. Synergist – Saboteur – Medic, så menas det att Fang ska vara Synergist osv.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Dessa paradgims utförs i ordning i striden.

Synergist – Synergist – Medic
Ravager – Ravager – Medic
Commander – Medic – Medic
Synergist – Saboteur – Saboteur
Ravager – Ravager – Ravager
Commander – Commander – Ravager

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Hur du utför ”operationen” -

1. Bege dig till Eden, den högteknologiska staden där du en gång stormade in med hjältarnas Eidolons (du kommer dit genom att warpa dig till sista bossens ställa från Vallis Media – Base Camp, och senare vidare till Eden).

2. Gå tillbaka till ingången vid byggnaden du warpas till. Ge dig alltså tillbaks till den där stora dinosaurien korsar en väg. Det är nämligen han vi ska ta ner, Adamantoise.

3. Se till att dina karaktär ”klarar” av det hela och kontrollera att du har fått med paradgimsen och föremålen i listorna ovanför denna text. Han kommer nämligen anpassa sig till hur starka dina karaktärer är ändå så, så det spelar ingen jättestor roll om du uppfyller alla kraven i föremålslistan (utom  Connoisseur Catalog).

4. Börja striden med att låta Fang och Lightning stärka upp lagets förmågor som ”Synergists”. Använd dig därför av Syngergist – Synergist – Medic-rollerna. Du som kontrollerar Fang ska dra upp din och dina kompanjoners snabbhet med ”Haste”. Lightning kommer under taget dra upp erat försvar. Efter du har gjort Haste till alla tre så går du in på abilities och därefter ”Bravera” och ”Faithra”. Dessa förmågor kommer att ge en extra kost för magi- och styrke-attacker. Under tiden ni stärker upp laget kommer Adamantoise att stampa med sina attacker. Bara lugn, Vanille läker upp er.

5. När du är klar med punkt 4 så skiftar du över till den andra paradgimen. Anfall nu Adamantoises högra ben som två Ravagers. Staggern kommer gå upp snabbt. När mätaren når till dess ändpunkt, då hans 400%-skada går igång, så byter du till paradgim nummer 3. Lightning och Vanille kommer läka all skada han har påverkat medan ni jobbade upp Staggern. Gå in på abilities och använd ”Highwind” mot hans högra ben. Är Fang tillräckligt stark går benet bort och ett återstår.

6. Nu när det högra benet är borta så låter du dina medspelare läka upp partyt. Är det redan klart så går du tillbaks till paradgim nummer 2. Utför här samma sak men denna gång mot hans vänstra ben. Dra upp Staggern till över 500% denna gången också, hans andra ben brukar vara starkare underligt nog. Byt sedan tillbaks till paradgim nummer 3 där du återigen gör ”Highwind” med Fang. Går allting som smort än så länge så är både benen nu uttagna.

7. Nu gäller det att se till att du inte har dina liv vid den röda zonen, alltså lite liv kvar. För nu när du tog ut bestens bägge ben så kommer han ramla på er. Antingen inom ett litet tag eller på direkten. Låt därför dina kompanjoner läka upp er genom att hålla dig kvar på samma paradgim. Ifall du har dina HP i gott behåll så byter du till paradgim nummer 4. Här kommer Lightning Vanille att sabotera Adamantoises förmågor så att ni kommer ta mer skada senare. Under den tiden ska du återförnya dina och medlemmarnas magi- och styrketillskott, de kan nämligen försvinna beroendes på hur snabbt du har tagit ner honom så här långt. Nu som Synergist tar du återigen ”Bravera” och ”Faithra”. När du ser att Lightning och Vanille har dragit ner på hans försvar, hans magiska motstånd och egna magiska krafter så byter du direkt till paradgim nummer 5.

8. Nu kommer snabbt och enkelt kunna dra upp hans Stagger till 500%-gränsen. Men låt alla jobba upp den till c:a 850-900%-sträcken i denna paradgim. Byt direkt efter det till paradgim nummer 6. Och här är det sista bytet du behöver göra. Låt Fang och Lightning attackera med vanliga attacker medan Vanille drar upp hans återstående Stagger som Ravager. Tar du inte ut honom innan Staggern är över så måste du träna upp dina karaktärer en aning.

9. Här kommer belöningen, kanske. För Adamantoise bör nämligen på en komponent vid namn ”Platinum Ingot”. Den är värd 150.000 gils vid en försäljning i affärerna! Så om du får den eller inte beror en stor del på föremålet  Connoisseur Catalog som du håller i. Dessutom kan du även få en ”Trapezohedron”. Det är en uppgraderingskomponent som är ytterst sällsynt, som fungerar till alla Ultima Weapons att uppgraderas till Omega! Då är du en tursam människa ifall han släpper en sådan efter sig!

10. Gå nu bara tillbaks till sparstället som befinner sig några meter ifrån dig, spara och starta om spelet på nytt. Ladda upp din sparfil och voila – Adamantoise är åter där på nytt. Så, du har återigen en chans att få en Platinum Ingot att sälja för 150.000. Bra, va?

Problem som kan uppstå vid denna ”operation” -
Adamantoise är väldigt obalanserad. I ena fallet kan han ta ner en av dina karaktärer på något underligt sätt så att hon dör. Men läk bara då snabbt upp henne med en Phoenix Down. I de flesta fallen är det Lightning som dör.

Adamantoise kan helt plötsligt anfalla med ”Roar”, en attack som gör att partyt inte kan anfalla på c:a en minut. Då är du helt och hållet körd. Starta bara om fighten då.

Han kan dessutom göra ”Quake” under striden, en kraftfull jordbävning mot er. Men den klarar man oftast, så se bara till att läka upp dig och köra strategin där du är.

Det är inte säkert att det här sättet fungerar från första början. Det är inte heller säkert att han kommer släppa en Platinum Ingot på kanske upp till 5 försök, då du har tagit ner honom. Så ha tålamod och klarar du inte av honom första, andra eller tredje gången, så försök igen. Han kan vara en irriterande dinosaurie att få ner men belöningen som kan bli din, är verkligen värt det!

Fusket har betyget 9.29 (7 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 2 kommentarer:

jonathan_94 den 14/04 -10 15:23
Bra guide, kommer ha stor nytta av den.

TP_Link den 16/10 -10 11:54
Riktigt bra Eric! 10 av mig ;)

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.