Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFallout 3

Xbox 360
Fallout 3
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  31 oktober 2008
 • Utvecklare
  Besthesda Game Studios
 • Antal ägare
  55
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 8.3

Speltest av Faran

Inskickad av Faran den 20/06 -09 23:22

Handling / story / vad man gör i spelet
Med svag järnsmak i munnen av radioaktivitet vinglar du fram genom landskapet. Solen lyser starkt och ger den förstörda staden runt dig en hemsk känsla av övergivenhet.

Kärnkraftkriget har förstört världen och alla hus där ute är fulla med radioaktivitet.
Washington DC har blivit en livsfarlig dödsfälla full med supermutants som tagit över gatorna. Washington Monumentet är förstört och likaså Vita Huset. Världen utanför städerna har blivit en livsfarlig plats. Ha alltid med ett vapen.

I Fallout 3 får man börja vid födseln. Där får man döpa sig själv och välja vilket kön man är, samt bestämma hur man kommer att se ut när man växer upp och blir vuxen.
Efter det så dör tyvärr mamman och man hoppar genast fram ett år. Där får man se sin pappa i ett ställe kallat Vault 101 och du ska lära dig att gå. Efter lite beröm från fadern för sin duktighet går han ifrån ett tag. Då får man bekanta sig med kontrollerna i spelet.
Sedan hoppar man fram nio år fram i tiden och kommer fram på sin tionde födelsedag. Där får man möta några kompisar som man fått med åren. Men också en liten taskig unge som jag inte kommer ihåg namnet på.
Du får också några presenter. Till exempel en liten maskin som kallas Pip-Boy 3000. Den är som en meny där man kan se sina vapen och annat smått och gått. Efter lite party får du en present av pappa, ett gevär. Då får du lära dig att skjuta.
Efter det hoppar man fram sex år i tiden. Då försöker du skolka från ett test kallat G.O.A.T. Som är tio olika frågor du svarar på för att de ska få veta vilket jobb du ska få som vuxen i Vault 101.
Efter testet hoppar det fram tre år i tiden, alltså då du är nitton år. Då väcks du av en av dina kompisar och hon berättar att din pappa har flytt från Vault 101. Hon säger att du måste komma ut trots att det sägs att det är omöjligt. Men hon har en plan och hjälper dig ut. När du är ute ur Vault 101 så finner du dig i det landskap kallat The Wasteland. Och ditt uppdrag är att söka upp din pappa.

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar spelet. Det har en bra story och trots den övergivna ökenliknande miljön utanför Vault 101 så är det en väldigt grym miljö. Det finns många olika vapen. Allt från små svaga pistoler till kraftiga pansar vapen och man får riktiga rysningar när man får se många olika muterade monster som stora myror som sprutar eld, eller kor med två huvuden. Jag är djupt imponerad av hur Bethesda har gjort miljön och monstrerna så otroligt häftiga. Jag vet att några verkligen irriteras av miljön och säger att den är så hemsk. Jag håller med, den är hemsk, men jag gillar den verkligen. Den är själva motsatsen till Oblivions miljö, och det är något man inte ser så ofta i spel. Ett suveränt spel!

Betyg till spelet
Grafik: Grafiken är häftig med tanke på den imponerande miljön med de krossade vägarna och alla olika vapen som finns. En stark nia.
Spelkänsla: Man blir riktigt förskräckt med skeletten i husen från atombombs explosioner och hur alla städer och skolor är förstörda. Och man är väldigt glad att världen inte ser ut sådär. Det är en suverän spelkänsla, och bekväma kontroller också.
Ljud: Ljudet är också bra. Alla pistoler har sitt egna ljud och explosioner låter fint. Det är snygga vindljud och man förstår verkligen hur öde allt är tack vare ljudet.
Hållbarhet: Jag har tröttnat på Oblivion, och med tanke på hur likt Oblivion det här är (inte så konstigt då det är samma skapare) så kommer jag nog att tröttna på det här också. Men det är ett väldigt kul spel och jag kommer nog att spela det ett bra tag till.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 10