Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dead Rising

Xbox 360
Dead Rising
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    8 september 2006
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    126
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 07/01 -07 06:52

Handling / story / vad man gör i spelet
I Dead Rising får du döda zombies som aldrig förr. Du spelar som journalisten Frank, och han har fått reda på att någonting stort händer i en liten stad. Han åker dit med helikopter och bestämmer sej för att landa på en mall, en sorts köpcentrum. Helikoptern åker iväg och Frank står ensam på taket på mallen. Den första person som man träffar, förutom helikopterpiloten, är en okänd man som heter Carlito. Sedan får man ta över styrningen själv. Man går ner till huvudentren på mallen, och får se en massa zombies utanför. Men alla är inte förvandlade till zombies. Några överlevande har blockerat ingången och alla zombies är utestängda. Men en gammal tant har tappat bort sin hund, och sedan när hon ser att hunden är ute bland alla zombies, så öppnar hon dörren och alla zombies kommer in. Man ska ta sej till ett par trappor och fly, men det är svårt, för cirka 1000 zombies blockerar vägen, och man kan inte slå ner alla, men man kommer ändå förbi på ett eller annat sätt...
Sedan ska man ta sej levande ifrån mallen. Och samtidigt ska man ta så bra kort som möjligt och rädda så många man kan, om man vill det. Och det själva nöjet med spelet måste man ju göra, döda så många zombies som man kan på så många sätt man kommer på. Till skillnad från Grand Theft Auto och Medal Of Honour så är Dead Rising inte så realistiskt. Men det här spelet handlar mest om att ha kul.

Vad jag tycker om spelet
Dead Rising är ett av de bästa döda-zombie spel jag har spelat. En unikt rolig sak är att man kan ta upp nästan allting och slåss med. I vilket annat spel kan man till exempel smälla till zombies med en kassaapparat eller sätta fast hinkar på deras huvuden? Och Frank är ju en journalist, så han har alltid kameran med sej. Det betyder att man kan ta kort på saker vart man än är. Och ju bättre kort man tar, desto mer poäng får man. Man får poäng för olika saker man tar kort på. Och när man får ett visst antal poäng, så går man upp i nivå. När man gör det, så blir livsmätaren större, eller så lär man sej nya attacker. Kort sagt: Vill du döda zombies med hinkar, cd-fodral, blomkrukor eller bara slå dem på käften med en rak höger så är det här det rätta spelet för dej.

Betyg till spelet
Grafik: 10/10 Den är hur bra som helst. Det finns inget man kan klaga på.

Spelkänsla: 9/10 Den är också bra, men en dålig sak finns det. När man har skjutvapen så kan man inte gå och sikta samtidigt.

Ljud: 9/10 Kvalitén kan man inte klaga på, alla vapen har sitt eget ljud och zombiernas läten är realistiska, men det fattas det där lilla extra för att det ska få en 10: a

Hållbarhet: 10/10 Man kan klara spelet på en massa olika vägar, till exempel att bara rädda människor, eller kanske att nå den högsta nivån, eller varför inte döda så många zombies man kan. Att varva spelet en gång räcker inte. Man måste klara det på alla sätt. Man tröttnar aldrig.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9