Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inAlan Wake

Xbox 360
Alan Wake
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  14 maj 2010
 • Utvecklare
  Remedy Entertainment
 • Antal ägare
  8
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.6

Speltest av Fan123

Inskickad av Fan123 den 03/08 -12 06:09

Handling / story / vad man gör i spelet
Man spelar som den kända författaren Alan Wake. Han har skrivit många bra böcker, med hjälp av sin fru Alice Wake som är fotograf och har gjort omslag till böckerna; MEN de senaste 2 åren har han haft skrivstopp, och inte kunnat komma på vad han ska skriva, så han och Alice far ut på semester till en liten idyllisk kommun i nordliga USA (Washington) som heter Bright Falls.

Dom for dit för att kunna slappna av och njuta av landskapen, men allting tar en mörk omsvängning då Alice försvinner under mystiska omständigheter, och Alan minns inte vad han gjort de senaste 7 dagarna.

Plötsligt blir allting en förvirrande och mörk semester för Alan då han även förföljs av mystiska vandringssägner och skuggiga figurer som jagar honom på nätterna.

Vad jag tycker om spelet
Helt enkelt fantastiskt. Gjort av det finska spelbolaget Remedy, som alltid ger otroligt bra stämning och handling. Man är som fast klistrad varenda sekund av spelet, och blir minsann skräm många gånger. En helt enkelt perfekt psykologisk thriller, som även har landskap som påminner om det nordiska Lappland.

Betyg till spelet
Grafikerna är enastående och ljuseffekterna får BattleField3 att hamna i skuggan (inte för att BF3 och Alan Wake har mycket gemensamt). En dålig faktor är att mun-rörelserna i spelet är väldigt ur sync, men återbetalas med spelkänslan, som får en att inte någonsin vilja sluta spela.

Ljudet är extraordinärt och detaljerat in i det minsta litet knyst, man känner sig som om man är i spelet.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10