Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory

Xbox
Tom Clancy's Splinter Cell Chaos Theory
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    31 mars 2005
  • Utvecklare
    Ubisoft
  • Antal ägare
    104
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.7

Speltest av Ecko

Inskickad av Ecko den 05/06 -09 16:05

Handling / story / vad man gör i spelet
Du är special agenten Sam Fisher. Du jobbar för organisationen NSA. Ditt uppdrag är att ta sig in bakom fiendens linjer och ta reda på det NSA behöver och ta dig ut, utan att ha blivit upptäckt . Till din hjälp har du en hel del olika manicker. Som t.ex: sticky shocker , ring airfold round, sticky camera, mm. Ditt första uppdrag är att rädda en dataexpert som heter Bruce Morgenholt. Han har blivit tillfånga tagen av en grupp terrorister som kallar sig ”The peopels voice”. Deras ledare heter Hugo Larcerda och du måste till varje pris rädda Morgenholt och ta reda på varför Larcerda har kidnappat honom. Du kommer försent, Morgenholt har blivit torterad till döds. Samtidigt har Larcerda flytt till en båt som heter Maria Narcissa. Du kommer senare att ha kommit till båten och måste då ta reda på vad Larcerda ville med utpressningen mot Morgenholt, vilken information som Morgenholt hade talat om under tortyren. Samt att Hugo Larcerda måste elimineras till varje pris. Så fortsätter det, gamla vänner kan vara nya fiender och nya fiender kan visa sig vara vänner.

Övrig fakta.

EEV.
Kikaren man hade i dom två föregående spelen, är nu utbytt mot EVV. Med denna nya ”kikare” kan du hacka dig in i datorer på avstånd. Samt kodlås, ögonlås mm. Allt man inte kunde hacka förr. Så nu behöver man inte hitta ”just den” personen som besitter koden eller rätt öga.

OCP.
Pistolen har fått en ny ”kompis” som gör att den kan neutralisera ljus för en kort tid. Det gäller allt från lampor, datorskärmar och dina värsta fiender kameror.

SC-20K
Ditt vapen är nu uppgraderat. Den är nu mindre, men fortfarande lika farlig. Du kan nu byta attachment till vapnet.

Sniper attachment: Gör så att du kan avfyra ”armor piercing bullets” som genomborrar nästan vad som helst. Du har även zoom x6. Mycket bra att ha när man ska ta ut fiender på långt håll. Men den låter ytterst högt.

Shotgun attachment: Fungerar som ett vanligt hagelgevär. Väldigt farligt på nära håll, men låter ytterst högt.

Launcher attachment: Det klassiska, som låter Sam skjuta ut sina farliga extra saker som sticky camera, ring airfold round mm.

Foregrip attachment: Ska göra så att man får bättre precision när man skjuter.

Nya moves.
Det finns lite nya moves i Splinter Cell Chaos Theory. Du kan t.ex hänga i ett rör och bryta nacken av en fiende eller knocka ut honom genom att halft strypa dom. Samt hänga uppochner och skjuta med pistolen.

Multiplayer.
Det går nu att köra en ny multiplayer kampanj, man kan spela med varandra på samma xbox eller system link och Xbox-Live. Man spelar som agenterna: Agent 1 och Agent 2. Man kör en kampanj på fem uppdrag som hjälper Fisher på vägen, samt att NSA får fakta som hjälper dom.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är fantastiskt. Det är verkligen gjort för mina förväntningar. Det är nya miljöer, bättre grafik, gubbarna dör/knockas inte ut på samma sätt hela tiden utan dom kan falla ihop i lite olika ställningar. Man har även förbättrat A.I:n på fienderna så nu kan dom springa och ta skydd och inte bara står på ett ställe och skjuter. Man har även gjort så att dom inte följer en precis vart man går. Det gjorde dom på dom två första spelen. Att blev man upptäckt och du skulle börja förfölja en så visste dom exakt var man var, och det spelade ingen roll att tyst smyga iväg för dom följde en i alla fall. Det enda som hjälpte då var att hoppa upp på några lådor eller liknande. Ett mycket bra jobb av Ubisoft att komma ihåg detta och fixa det.

Betyg till spelet
Grafiken är på topp. Allt ser verkligen riktigt ut. Nu ser man på kläderna om man blivit blöt för det speglar sig mot en ljuskälla. Vattnet speglar sig. Ansiktena ser bättre bättre ut. Miljöerna är bättre (att grafiken är bättre), vapnen ser bättre ut. Inte lika spetsiga eller fyrkantiga. Utan som dom ska.

Jag gillar spelkänslan i det här spelet. Då det är riktigt bra grafik lever man sig in mer i spelet. Jag älskar också smygar spel. Då har Splinter cell alltid legat mig närmast hjärtat. Känns verkligen som om man spelar en hemlig agent.

Ljudet är riktigt bra. Jag gillar musiken som Amon Tobin gjort till spelet. Det låter verkligt när man går på vattenpölar eller stenplattor, gräs osv. Det låter verkligen som om det är en riktigt vapen med ljuddämpare.

Hållbarheten är riktigt bra. Man kan spelad det här spelet länge. Det går att köra multiplayer, försöka klara av spelet så man får 100% på varje bana. Man kan ju om man vill spela banorna på skoj och göra roliga dödningar på fienden.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10