Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Harry Potter och den flammande bägaren

Xbox
Harry Potter och den flammande bägaren
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    11 november 2005
  • Utvecklare
    Electronic Arts
  • Antal ägare
    141
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 6.4

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 23/04 -06 12:57

Handling / story / vad man gör i spelet
Harry Potter och Den flammande bägaren är enligt min mening den bästa boken av de fyra första och borde kunna leverera ett riktigt schysst spel. I och för sig är steget från 752 sidor litteratur till en DVD-skiva med ettor och nollor långt, men ingenting är omöjligt.
Harry är inne på sitt fjärde år på Hogwarts, en skola för unga trollkarlar och häxor. Just detta år är skolan värd för tävlingen i magisk trekamp där de tre skolorna Hogwarts, Durmstrang och Beauxbatons ska göra upp om den prestigefyllda trekampspokalen.
Spelet är inte helt troget boken/filmen av förklarliga skäl, men är i alla fall uppbyggt runt turneringen och låter spelaren få ta del av några nya scenarion och uppdrag som inte fanns i förlagan för att få ett bättre flyt i spelet.
Spelets första nivå tar de tre vännerna Harry, Ron och Hermoine till utkanten av platsen där världmästerskapen i Quidditch hålls och där ska de helt enkelt ta sig från A till B och övervinna en mängd hinder. Denna bana fungerar som en introduktion till spelupplägget, hur kontrollen fungerar och så vidare.

Vad jag tycker om spelet
Att kontrollera de tre Hogwartseleverna är ingen knivig uppgift. A-knappen används för att skjuta blixtliknande projektiler, Y tillkallar närliggande föremål och B aktiverar Magicus Extremos – ett tidsbegränsat bärsärkarliknande läge som gör att trollformlerna åstadkommer mer skada på sina fiender. X-knappen är lite speciell och används till både det ena och det andra beroende på situationen. Ibland används den för att lyfta stenar, andra gånger för att få växter att slå ut i blom. Samtliga förmågor utförs såklart med hjälp av huvudkaraktärernas trollstavar.

Betyg till spelet
Harry ligger mig varmt om hjärtat. Filmerna och böckerna har hittills varit sagolikt underhållande, dessvärre kan jag inte säga likadant om spelet Harry Potter och Den flammande bägaren. Det finns alldeles för många negativa sidor för att det skojiga samarbetsläget ska överskugga dem.
Harry Potter och Den flammande bägaren är ett spel i mängden och kommer endast att tilltala de allra hängivnaste fansen som struntar i en irriterande kamera, trög styrning och ointelligent AI.

Totalbetyg: 5.5 Ljud: 5 Grafik: 6 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 6