Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Halo: Combat Evolved

Xbox
Halo: Combat Evolved
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    14 mars 2002
  • Utvecklare
    Bungie Studios
  • Antal ägare
    1217
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 10/01 -10 08:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Precis som i de flesta Halo-spelen spelar man som Spartanen 117 Master Chief, en grön två meter lång snubbe som krigar för mänsklighetens överlevnad. Spelet börjar med att du vaknar upp i en kapsel på ett rymdskepp som blivit attackerade utav Covenants, den huvudsakliga fienden i spelet. Du får snabbt lära dig kontrollerna och hur saker och ting fungerar med hjälp från en vetenskapsman.

När du väl kommer ut ur forskningslabbet hittar du en pistol som du behöver för att försvara dig mot inkräktarna. Covenants är en sammansatt grupp utav olika aliens:

Grunts - små, lite halvroliga krabater som inte gör så mycket skada men kan ibland få in ett lyckat kast med plasmagranaten
Elites - Disciplinerade krigare i jämnhöjd med Master Chief. De har precis som du en sköld som du måste överbelasta först innan du kan ta kål på de, vilket inte är så svårt.
Jackals - Väldigt lätt fiende som håller en plasmasköld i ena handen och en liten plasmapistol i den andra.

När du slagit dig igenom inkräktarna flyr Master Chief i ett stridsflygplan tillsammans med några marinsoldater och ni kraschlandar på en jättelik ring som människorna kallar för Halo och såklart följer Covenants efter. Det finns en mängd med banor att klara och en massa fordon du kan köra.

Spelet går ut på att du ska ta reda på vad ringen gör, varför den skapades och vem som skapat den. När du kommit en bit på vägen får du dock reda på att en ny fiende släppts lös, The Flood, zombieliknande varelser som är ute efter att ta över allt levande.

Vad jag tycker om spelet
För att vara ett utav de första spelen till Xbox är det ett väldigt bra och trevligt spel. Storyn är genomtänkt och mycket spännande. Jag kommer ihåg när man som liten grabb precis fått sitt Xbox och Halo: Cobat Evolved medföljde. Jag satt som klistrad framför skärmen från tidig morgon till sent på kvällen utan att tröttna.

Halo har även ett skitkul multiplayer läge där du kan möta dina kompisar i strid och det funkar även på Xbox LIVE.

Betyg till spelet
Grafiken är ganska häftig i Halo, sprakande plasmagranater som detonerar, gigantiska kanoner som skickar upp laddningar i rymden, ja man får inte nog av den. Dock inte i toppklass men fortfarande helt ok!

Spelkänslan är underbar! Det är någon speciellt när man kommer ut på ett öppet fält täckt utav snö och dina marinsoldater springer ut i strid med fienden. Det är även spännande när det blir alldeles tyst och det plötsligt händer något som du inte trodde skulle hända. Till exempel när The Flood attackerar dig från ingenstans och utan förvarning inne på en bana vid namn "The Library".

Ljudet är medelmåttigt, dock ganska häftigt när Eliterna drar sina plasmasvärd och när du kastar granater eller spränger något med en raketkastare.

Hållbarheten har jag redan berättat lite om. Spelet är så pass bra gjort att du aldrig får nog och du kommer aldrig att tröttna på att spela multiplayer! En enkel 10:a skulle jag vilja säga.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 5 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 9