Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Halo 2

Xbox
Halo 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 november 2004
  • Utvecklare
    Bungie Software
  • Antal ägare
    1410
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.3

Speltest av tom_tomat

Inskickad av tom_tomat den 13/12 -05 15:43

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter att Master Chief förstört den gigantiska ringen Halo kunde man tro att allt blev frid och fröjd igen. Tyvär är så inte fallet. Den utomjordiska rasen Covenant blev rasande över vad Master Chief gjort och sätter nu kurs mot jorden. Det här spelet börjar.

Detta är ett FPS (Fösta Persons Skjutare), vilket betyder att du ser allt ur karaktärens ögon. Det huvudsakliga målet i spelet är att springa runt och skjuta, till fots och i fordon, med dina och fiendernas vapen.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är vääldigt kul. Det finns många olika vapen, många fiender, många fordon etc.
Man får nästan aldrig någon lungn stund. Ibland står man ensam levande kvar på ett slagfält med massor av döda kroppar omkring dig och kan äntligen pusta ut. Sen går du runt ett hörn och får syn på en dubbelt så stor grupp av fiender. Du ska just börja peppra när du märker att ammot har tagit slut i både din Sentinel-Beam och Shotgun. Jäklar.

Betyg till spelet
Grafik: 9. Den är för det mesta väldigt bra och fin, och saker och ting glänser väldigt snyggt, speciellt under spelets mellan sekvenser som är gjorda med samma grafikmotor som spelet. Men ibland är saker dåligt detaljerade med pixlar stora som 1/3 av skärmen.

Spelkänsla: 10. Den är verkligen jättehög. Det känns som du verkligen sitter och kämpar mot covenanterna, inte och sitter och försöker klara ut något fånigt videospel.

Ljud: 10. Ljudeffekterna är väldigt bra. Det låter inte som du sitter och skjuter med en mixer, utan en riktig SMG. Det verkliga pluset på ljud är musiken. Den är den bästa som jag någonsin har hört i ett spel eller film, allt från sjungande kyrkliknande körer till grymma låtar med elgitar. Jag kan knappt vänta tills Halo 2 soundtrack CD vol.2 kommer ut...

Hållbarhet: 10. Halo 2 är ett sånt spel som man nästan kan spela hur mycket och länge som helst. En gång kom jag på mig själv med att starta om en bana 3 gånger bara för att få döda den där (Scarab)robotbossjäveln. Med Xbox-Live blir Halo 2 odödligt.

Kort och gott: Halo 2 är det bästa spelet i världen, åtminståne på delad förstaplats med Halo. Men 2007 får båda dom här spelen problem. Då kommer Halo 3...

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10