Fuska.nu

Fusk till Havets Vargar på PC från www.fuska.nu.
Inskickat av Fuska-nu den 2009-01-04

Detta är ett enkelt sätt att ta över fiendehamnar utan att förlora skepp. Det krävs lite övning, men när man väl har fattat hur man gör så fungerar det bra.

Allt som behövs är det minsta och snabbaste skeppet, en brigg. Man utrustar detta med max besättning, en del kanoner, mycket ammunition och nästan ingen proviant. Detta görs lämpligtvis i hamnen som man planerar att ta över eftersom man inte kan segla långt utan proviant. Det är viktigt att inte ha för mycket kanoner och proviant på briggen beroende på att man behöver ha den så snabb som möjligt.
När man väl är inne i striden så seglar man mot befästningen, direkt när den börjar skjuta så svänger man av så att man håller sig på avstånd från befästningen, men så att den ändå kan fortsätta att skjuta. Man seglar på detta sättet fram och tillbaka framför befästningen, så länge man lyckas tima sina svängningar bra så ska inte befästningen träffa ditt skepp med en enda salva. Efter ett tag får befästningen slut på ammunition, då är det bara att parkera briggen framför och skjuta.

Jag har inte stött på någon befästning där detta inte fungerar. På vissa kan det vara lite svårare om det är en terräng runt befästningen som gör det klumpigt att segla.
Extra tips är att skicka med extra briggar innan man har full koll på detta, så att man kan fortsätta anfallet även om en skulle sjunka. Man kan också skicka med större skepp som kan hjälpa till med att skjuta på befästningen när denna väl har slut på ammunition, men detta är ganska onödigt då man bara kan dra upp hastigheten på slaget så att briggen kan skjuta sönder den ganska fort.

[Skriv ut]