Fuska.nu

Fusk till World of Warcraft på PC från www.fuska.nu.
Inskickat av Fuska-nu den 2005-06-01

Tjena! Har skrivit lite till er som är nybörjare på World of Warcraft. Till att börja med skall du först välja vilken server du vill spela på.

En RP(rollspel), PvE(spelare mot monster) eller en PvP(spelare mot spelare) server. Väljder du en rollspelsserver är det meningen att du skall leva dig in i din karaktär(vet inte så mycket för jag har aldrig spelat på en RPserver. På en PvE server är det mest menat att du skall följa World of Warcrafts historia, göra uppdrag och dräpa monster. På en PvP server är det främst menat att man skall slåss mot andra spelare.

Ditt andra val är att skapa en karaktär. Du måste välja vilken sida du vill spela på. De goda(Alliance) eller de onda(Horde). Sedan väljer du vilken ras du vill spela som. På den goda sidan kan man välja att spela som dvärg, människa, gnom eller nattalv. På den onda sidan kan man välja att spela som ork, troll, tjur(vet inte riktigt vad de heter på svenska men de kallas tauren) och odöd.

Sedan väljer du vilken klass du vill spela, eller egentligen bör du välja klass före ras, eftersom klassen har större betydelse för ditt spelsätt. Du kan välja att spela som priest(präst), mage(magiker), warrior(krigare), paladin, hunter(jägare), warlock(mörk trollkarl), Shaman(medicinman), rogue(tjuv) eller druid(druid, djurvän)

Sedan får du välja utseende, om du skall vara man eller kvinna, vilket typ av hår du skall ha och hårfärg m.m.

Nu startar spelet på riktigt. Du börjar i en liten by och du får se en filmsekvens i början, varierar beroende på vilken ras du valt. Det första du får se är din gubbe framför dig. Nu måste du lära dig hur du ska kontrollera den.

Styr gör du med piltangenterna eller w(framåt), a(vänster), d(höger) och s(bakåt). Rekommenderat att spela med w, a, d och s. Längst ner på skärmen ser du en panel med din XP(erfarenhetspoäng) som krävs för att din karaktär skall "levla"(bli starkare). Under den finns det en massa knappar som visar vad din gubbe kan göra, hur stark den är, vilket rykte den har hos olika raser/städer och mycket annat.

Börja med att öppna din spellbook där du ser vilka färdigheter din karaktär kan använda nu. Olika raser har även olika förmågor. Om det är någon förmåga du snabbt vill kunna använda vänsterklickar du på den och drar ner den till någon av rutorna längst ner på skärmen. Då kan du snabbt använda den genom ett snabbt knapptryck. Sedan kan du klicka på C, eller ikonen av din char. Här kan du se vilka sorters vapen och rustningar du kan använda, och även vilka språk och talents(efter nivå 10). Du kan också se hur bra du är på att använda ett visst vapen. Nu klickar vi på O eller ikonen med pratbubblan, där kan du lägga till vänner, samt kolla vilket guild du är med i bl.a.

Nog om det här nu. Nu förflyttar du dig till den som har ett gult utropstecken över sitt huvud, vilket betyder att den har ett uppdrag att ge dig. När du har klarat av ett uppdrag får den ett gult frågetecken över huvudet. Du får belöningar av att klara quests. Du kan t.ex få utrustning till din karaktär, erfarenhetspoäng samt bättre rykte med staden du gör uppdrag åt.

De första uppdragen brukar gå ut på att döda enklare fiender, eller samla några saker åt någon. Varannan lvl kan du gå till din klasstränare där du lär dig nya förmågor. Efter man gjort det första questet, borde du få ett quest som säger att du skall prata med din klasstränare. När du är lvl 2 kan du lära dig nya saker, sen går du tillbaka på lvl 4, 6, 8 etc.

När du är klar på ditt startområde är det bara att traska vidare efter att ha fått ett quest som beordrar dig att göra det. Rekommenderad level är 6, då klarar du dig bra i nästa område.

Du kan lära dig två yrken(professions) och du kan lära dig första hjälpen, fiske och matlagning, eftersom dessa inte räknas till professions. Professions är det bäst att välja utefter din klass. Om du är en magiker t.ex. kanske tailoring är bra i början för att kunna sy sina egna kläder, men samtidigt kanske det inte är så lönsamt. Experimentera med olika professions tills du fått vad du är nöjd med.

Om du ska köpa utrustning till din karaktär är det smartast att gå till auktionshuset, som finns i Ironforge om du är Alliance, Orgrimmar om du är Horde m.fl. Nu är det bara att levla på :P

Hoppas min guide har hjälpt något. Min första guide jag skriver, jag kanske var lite väl djup i vissa saker. Ge gärna kritik. Good luck!

[Skriv ut]