Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inWipeout Pure

PSP
Wipeout Pure
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  2005-09-01
 • Utvecklare
 • Antal ägare
  29
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.9 8.4

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 23/03 -06 19:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Wipeout är en väldigt berömd och nyskapande racingserie som etblerade sig som ett av Playstations bästa racingspel, då det kom ut i affärerna i slutet av 90-talet till Playstation 1. Det var som ett vanligt racingspel, bara det att man körde med svävande Star Wars-inspirerade bilar. Spelet hade bra fysik och musik och grafik och allt. Men det var bara början. Något år senare släpptes Wipeout 2097, som t.o.m. var bättre än det första, enligt många kritiker. Wipeout 2097 innehöll en massa förbättringar, men efter Wipeout 2097 verkade utvecklingen av spelet ha stannat upp. Tills nu, när ännu ett Wipeout-spel kommit ut, till PlayStation Portable.
Och det är det jag försökt komma fram till. PSP:s version av Wipeout, kallat Wipeout Pure, är ett av de tre bästa racingspelen till PSP hitills, enligt många. Det innehåller samma coola, framtida design och fysik och musiken är i ungefär samma stuk. Ett riktigt bra spel, och har du PSP och vill köpa ett racingspel, är Wipeout Pure ett bra alternativ.

Vad jag tycker om spelet
Wipeout Pure bjuder på grym grafik, cool framtida Star Wars-inspirerad design och bra WiFi-funktion. Och nu ska jag gå lite närmare in på det...

Grafiken är väldigt färgglad och påminner mycket om de gamla varianterna till Playstation, även om grafiken är snyggare till PSP egentligen... Designen är som sagt väldigt cool och bandesignen fantasifull.
Fysiken är ganska bra, men Psygnosis borde ha fixat så att det var lite lättare i svängarna, nu är det ganska trögt, men verklighetstroget, även om inte svävare inns i verkligheten...
Musiken är ganska bra och ljudet lite bättre.
WiFi-funktionen fungerar bra och om du inte riktigt vet vad WiFi är, så är det ungefär som Bluetooth, fast lite annorlunda. WiFi är PSP:ns multiplayer-uppkoppling kan man säga.
Hållbarheten är rätt bra, det räcker ganska länge. WiFi-funktionen bidrar lite.
Dessutom finns det en cool möjlighet att kunna ladda ner extramaterial via internet; man kan ladda ner en speciell coca cola bil, coca cola-bana, fler bilar och banor och mycket mer. Detta ökar även på hållbarheten.

Betyg till spelet
Grafik:

Grafiken är väldigt snygg och färgglad och designen är ungefär likadan som i de färsta spelen till Playstation; lite framtida Star Wars-inspirerat och fantasifullt. En 9:a.

Spelkänsla:

Fysiken är riktigt verklighetstrogen, även om det inte finns svävarbilar.....men en sak som de kunde förbättra är att de borde göra det lite lättare att svänga, nu är det lite trögt, men ändå bra. Kontrollen är också rätt bra, men tempot är ganska lågt. En 7:a.

Ljud:

Bra musik, bra ljud. Finns inte så mycket att säga. En 7:a.

Hållbarhet:

Wipeout Pure räcker ganska länge, bra WiFi-funktion ökar hållbarheten lite grann. Kul nedladdningsbart extramaterial. En 8:a.

Plus: Snygg grafik, bra spelkontroll, bra WiFi-funktion, roligt extramaterial tillgängligt via internet.

Minus: Instabil skärmuppdatering, lite för trögt att svänga, aningen lågt tempo.

Totalt: En stark 8:a.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7