Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRidge Racer

PSP
Ridge Racer
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  2005-09-01
 • Utvecklare
  Namco
 • Antal ägare
  50
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.6

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 24/03 -06 22:04

Handling / story / vad man gör i spelet
Jag var förbi på GAME för ganska länge sen, och såg att man kunde testa PSP (den hade precis kommit ut). Jag testade och såg att det var nåt Racingspel. Jag frågade vad det var för något och snubben i kassan sa att det hette "Ridge Racer". Det fick mig att tänka efter...

Ridge Racer är ett gammalt klassiskt racingspel som kom ut 1993 Sega Megadrive. Fler uppföljare har kommit, men inga av dom har, enligt många kritiker, lyckats överträffa originalet. Tills nu, när Ridge Racer släpps till PSP, som har etablerat sig som det bästa racingspelet till PSP hitills. Många säger att det är grafiken och fysiken som gör'et, och det kan jag hålla med om. Det stämmer mycket väl.

Ridge Racer har ju ingen direkt handling, det är liksom bara att sätta sig i soffan och köra lite race.

Vad jag tycker om spelet
Namcos Ridge Racer till PSP har enligt många kritiker en grymt bra fysik och väldigt snygg grafik. Och det kan jag hålla med om. Musiken är hyfsad techno och motorljudet är verklighetstroget. "Slir"-ljudet är detsamma; väldigt bra. Kontrollen är även den mycket bra; speciellt skön kontroll i svängarna, när en väldigt precis precision krävs för att man ska kunna komma långt i spelet.
Det enda som egentligen inte är så väldigt bra är att Ridge Racer dessvärre inte har något onlinestöd. Det skulle ha en mycket högre hållbarhet om den skulle haft det. Dessutom innehåller Ridge Racer alldeles för få banor; och vissa av dom är bara andra banor i spelet fast baklänges... Det finns dessutom en sak till som jag inte gillar så mycket i Ridge Racer, och det är att det blir ganska enformigt då det blir lite för mycket slirningar; det är nämnigen kurvor typ överallt.

Betyg till spelet
Grafik:

Riktigt snyggt! Bandesignen är dock inte lika bra, då det är nästan kurvor överallt, vilket gör spelet lite enformigt; nästan som att sladda hela tiden.....En 9:a.

Spelkänsla:

Skön kontroll, strålande fysik. Välgjorda sladdar och perfekt svårighetsgrad så att det blir så verklighetstroget som möjligt. En 8:a.

Ljud:

Hyfsad technomusik och motorljuden är mycket bra och verklighetstrogna. "Slir"-ljuden är detsamma; verklighetstrogna. En 7:a.

Hållbarhet:

Lite enformigt eftersom det är nästan bara kurvor, som resulterar i att du nästan slirar hela banan. En annan sak som kan skapa lite minus i hållbarheten är att spelet innehåller väldigt få banor. 50 % av banorna är bara kopior av de andra banorna bara det att man kör dom åt det andra hållet. En 7:a.

Plus: Snygg grafik, bra fysik, bra spelkontroll.
Minus: Enformigt, inget onlinestöd, för få banor.

Totalt: En stark 8:a.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 8