Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Ninja Gaiden Sigma

Playstation 3
Ninja Gaiden Sigma
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    06 juli 2007
  • Utvecklare
    Team Ninja
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 8.3

Speltest av gaymushroom

Inskickad av gaymushroom den 08/10 -07 18:20

Handling / story / vad man gör i spelet
Din familj blev mördad av den onde Goku och byn du bor i bränns ner. Dina kompanjoner och andra ninjor i byn dör. Ryu tänker söka upp Goku och döda honom, för det han gjort med byn och Ryus familj och vänner. Men det visar sig vara flera än bara Goku som ligger bakom allting och Ryu måste bekämpa demoner, dinosaurier, andra ninjor och militärstyrkor för att nå sitt mål.

Du har förmågan att springa på vattenytan, springa uppför och tvärs över väggar, kasta kaststjärnor, skjuta pilbåge, bemästra många vapen som t ex det stora kraftfulla svärdet "Dabilahro" samt mycket, mycket mer.

Spelet erbjuder även väldigt fina miljöer och stora banor med stor variation. Banorna kan utspela sig som alltifrån en lava och isgrotta till ett uråldrigt tempel eller kloaker.

Men, spelet är för det mesta oerhört svårt. Rätt som det är blir du omringad av flera stora starka fiender samtidigt och du har nästan ingen chans. Då blir det plötsligt Game Over, sen igen, och igen. Men på sätt är detta inte ett spel man spelar igenom och är klar med på en dag.

Vad jag tycker om spelet
Jag är väldigt mycket inne för spel som erbjuder många vapen och prylar som därefter går att uppgradera flera nivåer. Vilket då Ninja Gaiden Sigma erbjuder.

Jag tycker banorna är smart gjorda och delvis kluriga. Det jag tycker om med det här spelet är att man t ex i bana 9 kommer tillbaka till bana 4 men då har man skaffat sig en nyckel så att man kommer in i det där rummet man inte kunde låsa upp i bana 4.

Därefter tar man det nya vapnet som fanns i rummet och kan nu hugga sönder väggen i bana 8 och så där håller det på, vilket jag gillar.

Betyg till spelet
Grafik: Väldigt fin miljö, snygg karaktär- och fiende design. Men en sak stör mig, vissa blodfläckar ligger platta i luften och "lutar" sig mot någon vägg, precis som ett lock till en kakburk.

Spelkänsla: Man lär sig snabbt kontrollerna och det är underbart att kunna springa på väggar och vatten. Det svåra är att utöva vissa attacker då man måste trycka på olika knappar i en speciell ordning. Men lyckas man (vilket är enklare än jag kanske framhäver det) så är det tack och hej med din motståndare.

Ljud: Mycket svärdkling och stönande när du blir träffad av en fiende attack, och klassisk asiatisk fightingmusik gör det till en skön upplevelse.

Hållbarhet: Det tog för mig ca 25 timmar att spela igenom spelet och när man är klar låser man upp en del extrauppdrag där man till exempel i ett möter två av spelets svåraste bossar på samma gång! Men extrauppdragen är inget man sitter och njuter av direkt, snarare lägger man av med spelet när man klarat ut det en gång, om man inte vill testa sina skills och köra på Hard mode. Vilket man helt enkelt inte orkar, der är för svårt.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9