Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Heavy Rain

Playstation 3
Heavy Rain
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    24 februari 2010
  • Utvecklare
    Quantic Dream
  • Antal ägare
    14
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 9.8

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 31/05 -11 10:33

Handling / story / vad man gör i spelet
I staden så går det runt en "origamimördare", som har mördat flera personer dom senaste åren. Det är mest pojkar mellan 9 - 13 år gamla. Origamimördaren lägger alltid en orkidé på brösten på offret och täcker oftast ansiktet med lera och lägger en origamifigur i offrets hand. Därav namnet: Origamimördaren. I spelet är det fyra huvudpersoner som man spelar som:

* Scott Shelby: En privatdetektiv som utreder fallen om origami mördaren. F.d polis. Han får senare i spelet med sig en envis tjej som heter: Lauren. Dom blir då partners och arbetar ihop. Hon vill hitta mördaren som mördade hennes son.

* Ethan Mars: En lycklig familjefar som sedan mister sin ena son i en tragisk bilolycka. Några år senare så flyttar Ethan och hans fru i sär. Då och då får Ethan minnesluckor (eng: blackouts) då han inte vet vart han är. Då försvinner hans enda son: Shaun, som sedan är kidnappad av origamimördaren.

* Jayden Norman: En FBI-agent som kommer ned till staden för att hjälpa till med utredningen och försöka att hitta mördaren. Med sina ARI-glasögon så ser han massor av information och ledtrådar som ingen annan har sett. Han har lite problem med knark. Han får jobba med ett svin till kollega: Kommissarie Blake. Dom kommer inte riktigt överens.

* Madison Paige: En trevlig och tuff journalist som också försöker att hitta mördaren. Hon och Ethan träffas senare på ett motell så Madison tar sedan hand om Ethan då han har blivit skadad.

För att Ethan måste få tillbaka sin son så måste han utföra en hel del tester. För mördaren vill se honom lida. För att se hur långt han kan gå för att rädda någon han älskar. Spelet är lite speciellt i skillnad mot andra spel. I detta spel så får man göra det mesta själv. När man ska laga mat, slåss, välja vad som ska prata om eller vad dom ska tänka på. Det minsta val man gör kan förändra precis allting i spelet. Det finns flera olika slut. Från lyckliga slut till olyckliga slut. Du bestämmer hur det ska sluta. Vem överlever eller vem dör? Ja, allting står på dig.

Vad jag tycker om spelet
Enligt mig så är Heavy Rain det bästa och mest fantastiska spel i hela världen. Jag har aldrig kört ett sådant spel som detta. Det är helt enkelt fantastiskt. Det som intresserar mig mest i spelet är grafiken hur dom kan ha gjort detta spel så verkligt. Enligt mig så är det mest verkligaste spelet i hela världen. Det är roligt att man får göra det mesta själv. Man har ju sina favorit karaktärer i spelet. Min största favorit är Ethan Mars.

Spelet är spännande från början till slut. Jag vill även testa på att köra det första DLC som har kommit. DLC är ett slags tillägg till Heavy Rain. Spelet finns bara hittills till Playstation 3. Jag tycker att det är kul att spelet är ganska så långt.

Betyg till spelet
Grafiken: Helt underbar. Fantastiskt helt enkelt. Det mest verkligaste spelet någonsin. Quantic Dream (spelutvecklarna) är helt bäst. 10/10.

Spelkänslan: Spelkänslan är underbar. Man kommer snabbt in i spelet och man kan knappt sluta att spela tills det är klart. 10/10.

Ljudet är underbar. Rösterna till karaktärerna är perfekta och ljudet av regn är precis som på riktigt. Samt ljuden i bakgrunden och allting. 10/10.

Hållbarheten är helt fantastiskt. Spelet är väldigt långt och underbar. 10/10.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10