Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tony Hawk's Proving Ground

Playstation 2
Tony Hawk's Proving Ground
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    15 oktober 2007
  • Utvecklare
    Activision, Page 44 Studios
  • Antal ägare
    33
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 3.3

Speltest av manistheman

Inskickad av manistheman den 24/03 -08 14:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Speltest – Tony Hawk’s Proving Ground – PS2

Efter nästan 10 år lever fortfarande spelserien Tony Hawk. Det här kallas Proving Ground.

Du börjar med att göra en skejtare som du brukar göra i Tony Hawk spel.
Du väljer vad han ska ha på sig och hur han ska se ut..
Men allt är egentligen som precis som förr, samma gamla kontroller och sexsiffriga poäng.

Karriärläget i Proving Ground handlar om en skateare och hur han vill åka med sin bräda.
Det finns tre olika möligheter.

Om du ska satsa på en karriär hänger du med Arto Saari, försöka bli sponsrad och tjäna massor av pengar. För att komma någonstans har man satt ut männsikor som bara väntar på att du ska komma till dom. Tyvärr så är uppdragen invecklade och det känns inte alla som man bli proffs på det här sättet. Men lite längre in i spelet får du börja fotas, filmas och göra lite tävlingar. Det är inte mer med det.

I Hardcore ska du satsa på att vara en åkare som skatar tills det gör ont, och sedan skejta lite till. Ärligt talat fattar jag inte vad det är som är bra med hardcore. Det har ju inte ens med skating att göra. Du bara åker runt och knuffar ner folk för att visa att det är ditt område.
Du får lite uppdrag av Bam Margera, Mike Vallely och Dustin Dollin att du ska göra lite ståhej. Du lär dig även använda dig av kunskaper när du går och klättar vilket jag tycker är onödigt. Man behöver nästan aldrig klättra under spelets gång.

Den sista karrlärdelen kallas Rigger. Även den har inte så mycket med skating att göra eftersom här ska du bara bygga om lite saker så att du kan skejta. Du trycker Select knappen och får fram en meny där du väljer vilka bitar du ska ha och sedan vart du ska sätta dom.
Det här läget är lika värdelöst som Hardcore.

Vad jag tycker om spelet
Eftersom jag gillar Tony Hawk-spelen väldigt mycket, blev jag väldigt glad att det skulle komma ett nytt. Jag hade höga förväntningar. Sedan när jag fick det blev verkligen besviken.
Förutom att det är kort då var det tråkigt. Jag klarade spelet på 3 dagar och sedan spelade jag det aldrig mer.
Jag fattar inte riktigt idén med dom olika speldelarna.
Jag tycker att utvecklarna till spelet skulle ha satsat på en karriär där man endast ska bli proffs. Både Hardcore och Rigger är riktigt värdelösa. Den tredje är i alla fall okej.

I Project 8 föddes Nail The Trick. Där du kontrollerar sin åkares fötter genom att vrida på analogspakarna för att göra avancerade tricks. Det finns i Proving Ground det med.
Men i Proving Ground har det även kommit en variant som kalla Nail The Grab. Och där kontrollerar du din åkares händer för att göra grabtricks. En kul idé men man använder endå aldrig Nail The Grab så den behövde aldrig varit med.

Jag fick i alla fall testa Proving Ground på PS3 lite senare och märkte att PS2-versionen var avskuren nästan på mitten. Det fanns mycket mer uppdrag, mer möjligheter och något so kallas Nail The Manual i PS3-versionen.
Jag tappade nästan hakan. Man väll inte dra av så mycket på ett spel tänkte jag.
Det är ju som att sälja skräp.

Betyg till spelet
Grafiken är väldigt tråkig. Alla miljöerna är gråa och väldigt risiga att åka i.
Det känns som att kolla på en sten när man spelar Proving Ground.

Spelkänslan är den ganska kass. Ingen ändring när det gäller knapparna. Och det känns bara dumt och tråkigt att åka runt. Den känns verkligen inte som att stå på en bräda.

Ljudet: Än riktigt blek låtlista inbakat med overkliga ljud och effekter. Den enda som är bra här att proffsens röster kommer från dom själva.

Hållbarhet: Jag har nog inte spelat Proving Ground sedan jag klarat det och då kan ni väll redan lista ut vad jag ska ge för poäng.

+ Snygga mellanscener, Nail The Trick
- Precis allt annat

Proving Ground ska verkligen inte köpas. Då kan du lika gärna kasta pengarna i sjön för jag tycker inte du ska slösa något på ett sånt här dåligt spel.

Med vänlig hälsning
//Manistheman

Totalbetyg: 3.3 Ljud: 4 Grafik: 4 Hållbarhet: 1 Spelkänsla: 4