Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tony Hawk's American Wasteland

Playstation 2
Tony Hawk's American Wasteland
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    18 okotber 2005
  • Utvecklare
    Activision, Neversoft Ent.
  • Antal ägare
    225
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 8.8

Speltest av MrParsk

Inskickad av MrParsk den 10/07 -10 10:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Tony Hawk's American Wasteland är ett spel som handlar om skateboarding och är ett väldigt roligt spel, även fast det har sina fel. Spelet är från 16 år. Jag blev intresserad av skateboard när jag var ungefär 10 år gammal, och det var Tony Hawk-spelen som gjorde att jag börja skejta, så jag rekommenderar att inte bara ni som skejtar eller ska börja skejta testar spelet, utan också ni som inte skejtar alls.

Allting börjar i en öken mitt i ingenstans, där helt plötsligt en buss till Hollywood kör in. Nu börjar resan som huvudkaraktären snart ska göra.

Story: Huvudkaraktären (som du själv väljer) åker till Los Angeles för att komma bort från vänner och familj, som helt klart har varit ett gissel för honom. Han kommer efter ett tag fram till Hollywood, men där blir han spöad av ett par lokala skejtare. Han får hjälp att räta upp sitt utseende av Mindy, en tjej som gillar att rita, och har många kontakter i området. När hon har hjälpt dig att se bättre ut får du fler och fler uppdrag att klara. Sen kommer du att komma till en skejtar-ranch, som du ska skaffa fler delar till. Destruktiva överraskningar utlovas.

Karaktärer: Förutom huvudpersonen och Mindy finns det flera karaktärer att möta. Du kommer t.ex. möta Ian och Duane, två lokala skejtare som lär dig grunderna i spelet. Senare kommer du också få möta ranch-gänget, som består av Useless Dave, Boone, Murphy och ägaren, Iggy Van-Sandt.

Miljö: Hela Story Modet i spelet utspelar sig i Los Angeles, men skillnaden från alla tidigare spel av serien är att man nu kan åka från en stad till en annan utan laddningstid. Om man kör fritt, däremot, kan man besöka banor såsom Kyoto, Chicago skatepark och andra.

Multiplayer: I THAW finns det både multiplayer på en och samma konsol och multiplayer via internet. Man kan också spela Classic Mode - som består av uppdrag man skall göra innan tidsgränsen är slut - kooperativt.

Tidigare spel: Spel som gjort genombrott innan THAW är Tony Hawk´s Underground 1 och 2 och alla Tony Hawk´s Pro Skater-spel. Själv föredrar jag Tony Hawk´s Underground 1.

Special-grejer: Man kan spela Classic Mode, som ni redan vet, som är en kopia från tidigare spels uppdrag. Man kan också se på videos från sponsorer.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att THAW är ett spel som är underskattat ibland och överskattat ibland. Spelet är lite unikt med temat skateboarding, men det funkar perfekt i sammanhanget.

Ljudet är förvånande bra, eftersom det är bra låtar och bra ljudeffekter vid skateboard-tricks och annat. Dialogerna är absolut inte dom bästa men jag har sett ännu värre.

Grafiken är inte strålande, men den duger fint. Man märker inte grafiken när man skejtar, men när man pratar med folk blir det ofta kantiga händer eller munnar som inte rör på sig.

Spelkänslan är verkligen jättebra! Dom har gjort trick-layouten särskilt bra. Tillsammans med låtarna i radion i spelet kan man verkligen släppa loss sina skejtar-kunskaper!

Hållbarheten är också bra. Många klagar på att spelet inte håller länge alls, men det ska man inte säga förrän man har kört Story Modet eller Classic Modet på svåraste svårighetsgraden. Spelet håller ofta i längden.

Betyg till spelet
Grafiken får en 7:a eftersom det ofta finns kantiga händer och orörda munnar som ändå pratar, men när man skejtar tänker man aldrig på det, och när man gör tricksen ser det bra ut.

Spelkänslan får en absolut 10:a. Det känns bra att spela med dom bra kontrollerna. Tricksen är bra upplagda så det blir lättare att vänja sig.

Ljudet är jättebra. Låtarna är väldigt bra och att man kan välja låtar är också ett plus. Dialogerna är lite usla ibland, men det är inget man tänker på så ofta. En 8:a av mig.

Hållbarheten är bra. Den får en 8:a av mig på grund av att det ofta är samma uppdrag hela tiden, men det blir tuffare att klara spelet när man kör på svårare svårighetsgrad.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 7 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10