Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Sims 2

Playstation 2
The Sims 2
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    4 november 2005
  • Utvecklare
    Maxis
  • Antal ägare
    287
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 7.2

Speltest av Malaquan

Inskickad av Malaquan den 08/03 -06 17:51

Handling / story / vad man gör i spelet
The sims 2 är ett spel där du kan välja mellan två olika lägen, berättarläget och friläget. I berättarläget skapar du antingen en manlig eller en kvinnlig sim som du bestämmer vad den ska ha för personlighet, stjärntecken och mål i livet. Kläder och namn bestämmer du självklart också. Sedan är det dags att uppfylla din sims olika mål i livet. Den högsta önskan kallas för guldönskning och ger mest ambitionspoäng, dessa poäng låser upp nya platser, kläder och recept, nu kan du nämligen själv bestämma vad din sim ska äta. Det är viktigt att din sim får ett jobb, vänner och att du uppfyller dennes behov, annars kan det hända att döden hälsar på. Om detta händer och du inte har råd med en reinkarnation (återfödelse) kan du antingen utmana döden på en duell och förhoppningsvis vinna ditt liv tillbaka eller fortsätta att vara ett spöke och skrämma slag på de andra simmarna. I berättarläget är du tvungen att uppfylla alla mål som din sim har för att komma vidare i spelet, och målen baseras på den personlighet du valde för din sim i början av spelet.
I friläget får du spela hur du vill och du kan antingen skapa en ny familj och bygga upp ett nytt hus från grunden eller att vräka en familj och ta deras hus, eller så kan du flytta in hos en redan existerande familj utan att skapa en sim.
Här får du själv bestämma hur du vill spela men det blir rätt så tråkigt i längden då det inte finns något mål att sträva efter.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att The sims i allmänhet är ett rätt så kul spel. Dock kan det bli tråkigt i längden om man spelar i friläget och inte har några mål, det finns då ingen mening med spelet till slut. För mig är berättarläget det roligaste, man får kämpa för att uppnå sin sims mål för att låsa upp nya möbler och kläder och eventuellt en ny plats. Man har mycket att hålla reda på och det är lite som i verkliga livet. Man måste se till att uppfylla deras behov, se till att de kommer till jobbet i tid och att de har vänner, vilket jag tycker är roligt och om man inte har något att göra är detta både ett bra och ett roligt sätt att fördriva tiden med,

Betyg till spelet
Grafiken ger jag en åtta därför att det är bra grafik men emellanåt hackar det lite och ibland så försvinner saker helt plötsligt in i väggarna eller golvet så det ser lite konstigt ut, men bortsett från det är grafiken utmärkt.
Spelkänslan ger jag en sjua därför att det är roligt att spela och man är verkligen med i spelet när man spelar, men ibland hackar det när man spolar fram tiden så det tar bort en hel del av spelkänslan.
Ljudet ger jag endast en fyra, det är bra ljud OM man inte spolar fram tiden, då hörs det utmärkt och man hör deras "språk". När man spolar fram tiden och sedan stannar genom att släppa framspolningsknappen så kommer ljudet efteråt vilket låter otroligt konstigt.
Hållbarheten ger jag en sexa, det är kul att spela, men när man klarat allting och fått alla uppgraderingar försvinner intresset till spelet. Det finns inget att sträva mot, och det är inte speciellt kul att bara sitta och uppfylla simmarnas behov utan orsak.

Totalbetyg: 6.3 Ljud: 4 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 7