Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Tales of the Abyss

Playstation 2
Tales of the Abyss
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
  • Utvecklare
    Namco
  • Antal ägare
    4
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7 8.5

Speltest av Spade

Inskickad av Spade den 15/09 -09 15:03

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet tar sin plats på Auldrant, en planet bestående av elementala partiklar som kallas för Fonons. Under den mesta av Auldrant's historia har det endast funnits sex stycken Fonons som representerat elementen Skugga, Jord, Vind, Vatten, Eld och Ljus; men till slut upptäcks en sjunde Fonon som kontrollerar Ljud. Dess upptäckt bringar stort kaos: att använda denna sjunde Fonon skulle tillåta en att blicka in i framtiden.

Luke Fon Fabre, den unge sonen av greve Fabre av kungariket Kimlasca, är något som kallas för the Light of the Sacred Flame. Sedan han blivit kidnappad för sju år sedan av Malkuth-imperiet har han hållits kvar i Fabre's familjeherrgård. Chocken över kidnappningen har totalt raderat ut Luke's minnen från tidigare.

En ödesbestämd dag, bryter sig en mystisk kvinna in i herrgården och drar igång en rad händelser som drar in Luke i centrum för en massiv konflikt mellan de som skulle göra allt för att se kaos bryta ut, och de som söker att förhindra det.

Detta spel är ett RPG som påminner mycket om Tales of Symphonia. Dess stridssystem är liknande, ett så kallat "Flex Range Linear Motion Battle System" i real-time. Man kan anfalla, skydda sig och använda tekniker helt manuellt, eller gå in på en meny och ge olika order och kommandon.

Vad jag tycker om spelet
Ett mycket bra Tales-spel som verkligen är ett måste för de som gillar Namco's andra spel ur Tales-serien. Jag gillar starkt hur de har förbättrat stridssystemet från ToS vad gäller kamera, rörelser och val. Det gör ToA likt, men relativt förbättrat så att det inte går lika segt.

Tempot är bra och man kan hänga med i spelet utan problem. För att vara ett rollspel är det inte heller långtråkigt på vissa håll som det kan bli ibland i många andra spel; väldigt rolig gameplay och välutvecklad story.

Betyg till spelet
Grafik: Jag skulle inte säga att den är "speciellt" bra, i alla fall inte när det gäller karaktärernas polygonuppbyggnad. Omgivningarna är ganska snygga och effekterna likaså.

Spelkänsla: Bra dialoger, rolig gameplay och intressanta karaktärer.

Ljud: Som i de flesta Tales-spelen är musiken välkomponerad och trevlig att lyssna på utan några speciella störande moment.

Hållbarhet: Jag kan lugnt spela spelet flera gånger igen, för att det är tillräckligt roligt att spela. Fast man har upptäckt allting tidigare, vill man upptäcka det igen.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 7 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8