Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSSX On Tour

Playstation 2
SSX On Tour
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  October 11, 2005
 • Utvecklare
  EA Canada
 • Antal ägare
  185
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.4

Speltest av Wes_Allen

Inskickad av Wes_Allen den 18/04 -06 19:33

Handling / story / vad man gör i spelet
Som titeln antyder är spelets huvudläge "The Tour" (proffstouren), en episk brädåkningsfärd runt berget. De två vanliga tävlingstyperna är Race och Shred (röj), och bland dem ingår poängbaserade Slopestyle-omgångar, grindutmaningar och föremålsinsamling. Du börjar som en nykomling utan ranking, men snart jobbar du upp dig till Amateur (amatör), sen Rookie (debutant) och så vidare. Din startranking, när du väl nått Amateur, är 200, och ditt mål är såklart den eftertraktade platsen som etta.

Vad jag tycker om spelet
Men även om man inte gillar punk så värst så har SSX On Tour ett soundtarck som bjuder på en trevlig variation, och det finns mängder av skoj att vara med om ute på backarna. Det märks redan på öppningsklippet, en häftig och klottrig tecknad film, att EA har ansträngt sig rejält för att skilja SSX On Tour från de tidigare versionerna. Till och med grafiken i själva spelet ser mindre tecknad ut, och kan inte beskrivas annat än "smutsigare". Det finns några bekanta ansikten, t. ex. Mac och Elise i figurlistan, men de står där bland en brokig skara av nya åkare, de flesta av vilka pryds av en tuppkam eller en tät massa tatueringar.

Betyg till spelet
SSX är en serie som fått en gediget punkinfluerat stilbyte. Det är lite som om Green Day bestämt sig för att ta ledigt från skivinspelningar och stressiga turnéprogram och blivit spelkonsulter istället. Med sina skrikande gitarrer och sina gapiga feta teckensnitt känns det som SSX On Tour mindre som en spelserie som en spelserie som börjar nå ålderns höst än som en spelserie som genomgår puberteten och skaffar piercing för att chocka mamsen och pappsen.

De som följt serien länge blir glada att det finns 14 nya banor att pröva sig mot, alla med roliga ordvitsbaserade namn som "Son of a Birch" (dyngbacken). De här helt nya banorna erbjuder mänger av tillfällen att nå upp i gråtframkallande hastigheter och få till enormt höga hopp. De är dessutom fullproppade med genvägar och sidospår, även om det ofta känns riktigt modigt att bege sig ut off-pist.

Precis som i THAW erbjuds du i SSX On Tour ett mindre modemedvetet färdmedel som omväxling, i det här fallet ett par skidor.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8