Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSpider-Man 2

Playstation 2
Spider-Man 2
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  28 juni 2004
 • Utvecklare
  Activision, Treyarch
 • Antal ägare
  384
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.5

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 21/03 -06 21:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Utgivare: Acclaim
Utvecklare: Treyarch

Spiderman, den nätsprutande mutationen av människa och spindel har alltid funnits i serietidningarna. Nu kom han ut på vita duken och många blev imponerade. Men som med de flesta filmer kommer det ett spel till, och det är Spiderman 2 jag ska recensera nu:

Eftersom Spidermans alter ego Peter Parker redan blev biten av den radioaktiva spindeln på museumet i ettan, så fortsätter det nu efter att han dödat Green Goblin. En berömd uppfinnare, kallad Dock Ock, har tillverkat en enormt stark energikälla, som säger sig vara lika stark som solen. Men för att använda denna kan han inte använda vanliga armar, då skulle han ju dött för länge sen. Han hade uppfunnit fyra robotarmar, som man spänner fast på ryggen, och som man sen kan styra. Dock Ock har lockat till sig besökare till hans demonstration av sin uppfinning, och bland dom finns Peter Parker och hans kompis. Men när Doc Ock sätter på sig sina armar, förlorar han kontrollen över dom, och dom styr sig själva. Det blir ett kaos, och Doc Ock mördar sin fru utan att egentligen mena det, det var hans robotarmar som gjorde det. När han svimmade, passade doktorer på att undersöka honom. De undersöker på robotarmarna och kommer på att det var chipet i robotarmarna som hade blivit skadat. Men när doktorerna försöker fixa det, vaknar armarna och kastar iväg dom. Nu är det upp till Spiderman A.K.A. Peter PArker att rädda New York från Doc Ock.

Vad jag tycker om spelet
I Spiderman 2 har Treyarch byggt en imponerande kopia av Manhattan och har du varit där kommer du definitivt känna igen dig. Landsmärken såsom Frihetsgudinnan, Empire State Building, World Trade Center (som inte finns längre), Chrysler Building och Central Park finns med och man kan klättra omkring och leka på allihop. Även gatunamnen och övriga byggnader såsom museum finns också med. Också gamla klassiska bossar finns med; såsom Rhino, Mysterio och självklart Doc Ock m.fl.
Grafiken är inte så imponerande och texturerna suger, eftersom om du ser någon byggnad på långt avstånd, ser dom bara ut som bruna eller gråa fyrkanter. Och när du ska hjälpa någon fotgängare nere på trottoaren, rör den inte ens på läpparna när han/hon pratar. Det får en att tänka tillbaka till Playstation 1 grafiken. Men det bästa med Spiderman 2 är den härliga spelkänslan för när du svingar dig i världens fart så blir allt suddigt, vilket skaparen illusion av en grym fart, då du bokstavligen trycks bak i fåtöljen. Musiken är direkt från filmen, man kan knappast klaga på den, men den är inte heller storslagen. Hållbarheten däremot, räcker ganska länge eftersom när du klarat själva storyn finns det alltid mer att göra, det finns hemliga byggnader kvar att utforska, gömda mynt och sen finns det alltid, även i storyn uppdrag som inte för handlingen framåt, utan såna uppdrag som man får poäng för. Dessa uppdrag kan vara alltifrån att hämta en liten femårig flickas ballong, slå ner rånare, rädda en byggarbetare från att falla ner från taket, bära en skadad till sjukhuset och rädda seglare från att drunkna när deras båt sjunker m.m.

Betyg till spelet
Grafik:

Knappast imponerande, fula texturer, människor rör inte på läpparna när de pratar. En 6:a.

Spelkänsla:

Mycket bättre än grafiken. Det går inte att beskriva känslan när du svingar dig i en hög fart och bilden blir suddig. En 9:a.

Ljud:

Musiken är från filmen, så det är inget att klaga på, men det är knappast världsklass heller. Ljudet i övrigt är hyfsat. Jag ger en 7:a.

Hållbarhet:

Speleträcker länge, då det finns oändligt mycket uppdrag vid sidan av storyn som man bara får pengar för. När man klarat storyn finns det alltid hemliga byggnader att utforska m.m. En 8:a.

Plus: Mycket bra kopia av Manhattan, grym spelkänsla.
Minus: Ful grafik.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 6 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 9