Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Resident Evil 4

Playstation 2
Resident Evil 4
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    4 november 2005
  • Utvecklare
    Capcom
  • Antal ägare
    131
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av Cyborg

Inskickad av Cyborg den 13/03 -06 23:25

Handling / story / vad man gör i spelet
Sex år har gått sen Leon S. Kennedy överlevde zombievågen i staden Raccon City. Nyligen blev han en agent för U.S.A president och har fått i uppdrag att hitta och föra tillbaka presidentens dotter som är i en europeisk by.

När Leon har kommit dit(eller snarare hit) går han genom en stig och ser ett hus.Han går in och se en man som pratar spanska.Efter att du visat en bild på presidentens dotter,Ashley Graham,tar mannen fram sin yxa.Det är här man börjar spelar i RE4 .Byborna är inte zombisar,men de är lika blodtörstiga och farliga som de.Visserligen finns det massor med blodtörstiga fiender men ni som har det eller spelat det,vet nog om att de två värsta fiender är nog motorsågsmannen som är beredd på att såga av Leons huvud och Re-generator som är ett äckligt monster med förmåga att hela sig själv.Man får veta lite mera ju längre man kommer fram.

Vad jag tycker om spelet
Med dess vackra miljön och de detaljerade platserna gör det RE4 till ett utav snyggaste spelen till PS2. Spelkänslan har förändrats sen de föregående spelen.Kameran är precis bakom Leon och på nära håll som gör det lättare att kontrollera kameravinkeln.Det kan vara lite pillrigt att att skjuta när det enda siktet man har är lasersikten som man trycker på R1 för att ta fram sitt vapen.L1 för att ta fram sin kniv och hugga fienderna.På det här spelet är det inte lika bra att skjuta på deras huvud som zombisar.Byborna blir bara argare.Då och då kan de komma upp symboler som man ska trycka på för att utföra t.e.x sparkarna eller för att komma ut från ett strypgrepp.

Spelkänslan är helt underbar.Man lever in sig själv som rollen som jag aldrig tidigare fått uppleva. Ni som har RE4 på GC-versionen är det nog inte en så dum idé att köpa det på PS2 versionen.

I PS2 versionen har de dessutom lagt tilllägg som minispelet seperate ways där man spelar som Ada Wong,som är en asiatisk kvinna med stridserfarenheter.Tillägena gör så att spelet håller längre till PS2 än till GC.Därför gör det hållbarheten väldigt lång. Ljudet är skrämmande,speciellt ljudet som dyker upp när fiender närma sig.

Betyg till spelet
Grafiken gör det till ett utav de snyggaste spelen till PS2....10

Ljudet lika skrämmande som vanligt,men är inte perfekt precis....8

Spelkänslan är väldigt bra,men kan vara seg när man springer då det översvämmar med fiender,men annars suverän!....9

Hållbarheten väldigt bra och spelet är långt.Man kommer desutom vilja spela om det och eftersom de har lagt tillägg på PS2 versionen så ökar spelintresset för spelet.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9