Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inPrince of Persia: The Two Thrones

Playstation 2
Prince of Persia: The Two Thrones
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  2 december 2005
 • Utvecklare
  Ubisoft
 • Antal ägare
  107
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 26/02 -06 09:34

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är den tredje delen i serien, och dettaa spelet skulle från början heta "Kindred blades", men Ubisoft ändrade sig och döpte det till The Two Thrones

Prinsen kommer tillbaka från den där ön där han var i Warrior Within, och han har lyckats återuppliva hans älskade Kaileena som dog av Dahaka, som prinsen var jagad av i hela Warrior Within. Men när dom kommer seglande in i hamnen i Babylon, är deras älskade stad i krig, och de blir träffade av en slunga och prinsen och Kaileena blir splittrade. Hon blir kidnappad på en strand medans prinsen klarar sig, och försöker leta rätt på henne. Plågad av samvete och jagad av fiender blir prinsen påverkad av all tidssand han använt, väcks en ny själ inom han själv. Han blir långsamt ett monster, när han går i eld blir han ett svart fenomen, och när han går i vatten, blir han sig själv igen. Han hör röster i sitt huvud, och det är den onda själen. Senare i spelet träffar han även Farah, hans ex som han träffade i ettan, Sands of Time, men som nu inte vet vem han är, eftersom han i tvåan, Warrior Within, spolade tillbaka i tiden, så detta är innan ettan egentligen.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att det har väldigt bra animationer, story och skön design. Bra och kluriga pussel, och väluttänkta bossar. Det enda som är dåligt med The Two Thrones är att den påminner för mycket om Warrior Within, spakarna är likadana, många fiender är likadana, men det finns en hel del nya saker också.

Betyg till spelet
Grafiken är härlig, d.v.s. animationer, färgton och design på karaktärerna. Spelkänslan är bra, för det är en skön känsla när man hoppar och springer på väggarna och låtsas att man är Neo i The Matrix. Ljudet kan inte bli så mycket bättre och musiken är i samma stuk som i ettan. Hållbarheten är ganska hög för att spelet tar lång tid att klara. Det är rätt bra, för mig tog det ungefär 2 dagar att klara ca. 40 % av spelet, och dom dagarna har jag suttit länge, kanske ca. 10 timmar sammanlagt. Mycket köpvärt, särskilt om man har dom två andra Prince of Persia spelen också. Om du undrar vad dessa heter så heter dom:

Prince of Persia: The Sands of Time (1:an)
Prince of Persia: Warrior Within (2:an)
Prince of Persia: The Two Thrones (3:an)

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10