Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Okami

Playstation 2
Okami
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    19 september 2006
  • Utvecklare
    Capcom, Clover Studio
  • Antal ägare
    17
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.8 9.8

Speltest av Crescent

Inskickad av Crescent den 19/06 -07 23:23

Handling / story / vad man gör i spelet
Det har snackats rätt mycket om spelet Okami redan på E3 Mässan 2006, och detta spel är ett av dom sista och bästa spel till Playstation 2.
Ordet Okami kan betyda på olika sett beroende på hur man tolkar det, det Kinsesiska tecknet betyder "Stor Gud" på Kinesiska, eller så kan Okami betyda "Varg" om det skrivs med ett anorlundare tecken. Och till slut så kan "Kami" betyda både "papper" och "gud", vilket finns i spelet också.
Japan har en väldigt imponerade historia om demoner, gudar, krigare och så.
Nåväl, låt oss gå till handlingen:

I en liten by vid namn "Kami" (Där är jag rätt osäker , kommer inte ihåg det om det är rätt...) så hade den stora draken (Eller, Drake, drake.. vi får kalla honom demon) Orichi, som är stor som ett berg och lär ha 8 huvuden, som härjade över hela Japan och Kami.
En ung man vid namn Nagi vill ta i kamp mot demonen Orichi, samtidigt så har en vit varg varit utanför byn och har, under uppsikt vaktat byn Kami.
Nagi går mot Orichi grotta, och striden mellan dom tog lång tid, Nagi blev utmattad, men han blev räddad av den vita vargen, som slog mot Orichi, vargen kunde, enligt legenden få träd att blockera Orichis klor, och vind till att blåsa bort Orichis eld.
Vargen lyckades vinna, och Orichi blev förseglad i ett svärd som satt fast i en sten i Orichis grotta, men vargen var halvdöd, och Nagi tog med vargen tillbaka till Nagis by, där vargen senare dog under ett stort träd, byborna byggde en staty för att hedra honom.
Senare, 100 år senare så har någon (Väldigt dumt...) dragit ur det förseglade svärdet ur stenen i Orichis grotta, och har tillkallat Orichi igen, hela Nippon (Japan på Japanska) fick en förbannelse, och värst var det för byn Kami, det var dags att väcka vargen, Sakuya, en blomande återuppväckte vargen, Okami Amaterasu, Solguddinnan i formen till en helt kritvit varg, med en sol på ryggen, Sakuya ber Amaterasu att skydda Kami och hela Nippon, Sakuya blir avbruten av den vandrande och väldigt liten (Och otroligt grön) Sumi-e målaren Issun, och tillsammans så ska Issun och Okami Amaterasu rädda hela Nippon från Orichis förbannelse.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är otroligt bra, det som faschinerar mest av allt är nog den helt vackra grafiken, baserad på Sumi-e stilen, samtidigt är det 3-dimisionellt.
Amaterasu pratar inte (Hur tusan skulle det vara om man ser en Varg prata!?), utan all hennes dialog sköts av Issun.
Det är mycket folk som behöver hjälp, några behöver hjälp för att komma vidare i spelet, andra är bara för att få tag på användbara saker.
Nåt annat som är faschinerande är stridssystemet, visst, du har ditt vapen på din rygg, men du behöver framför allt, bläck och paper, bara genom att hålla in R1 så blir hela spelrutan till ett papper, och du kan göra olika sorters användbara rit-teckniker, några för strid, andra som hjälpmedel, och andra både och, som bomber (Rund ring, och ett streck igenom), svärdhugg (vågrätt streckt på figurer eller föremål), eller till att laga saker (Fyll på den fattande biten med bläck).
Boss fighterna är otroligt maffiga, tex när du stöter på en jättespindel, och måste senare hugga av hennes säck med väska för att göra skada i henne, och dom är precis lagom utmanande och svåra.
Men, nackdelen med spelet är röstskådespeleri, vissa figurer har väldigt störande röstskådespeleri, andra bra, det låter som om dom snackade Kinesiska eller Japanska minst 300 ord per sekund som går.
Oavsätt om du gillar eller inte gillar konst, Japan eller bläck kan jag varmt reckomendera att köpa spelet, "Okami" har en underbar blandning av Humor, Allvar, Skratt och Tårar.

Betyg till spelet
Slutbetyg:

Plus:

Otroligt grafik, maffiga strider, innehållsrikt, långt...

Nackdelar:

Störande röstskådespeleri...

Grafik: Otroligt grafik...

Spelkänsla: Underbar spelkänsla med både slag och taktik...

Ljud: Vacker musik, men störande röstskådespeleri...

Hållbarhet: Räcker otroligt långt, att du vill nästan spela det igen...

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 8 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10