Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kingdom Hearts

Playstation 2
Kingdom Hearts
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    15 november 2002
  • Utvecklare
    SquareSoft
  • Antal ägare
    579
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.2

Speltest av magiiet

Inskickad av magiiet den 12/07 -07 19:38

Handling / story / vad man gör i spelet
------------------------------------------------------------------
Info om spelet.
Utvecklare: Square Enix
Disney Interactive
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Distributör: Nordisk Film Interactive
Kategori: Rollspel, Äventyr
Ålder: Från 7 år
Spelare: 1
Minne: 132 kB
Språk: Engelska
------------------------------------------------------------------
Handlingen i Kingdom Hearts handlar om den fjortonårige Sora. När du börjar spela spelet så kommer Sora och hans två bästisar vara i Destiny Island. Det är en liten ö där dom bor i. Dom drömmer ofta, och när dom drömmer så drömmer dom om att upptäcka nya värdar och ha lite äventyr i sitt lugna liv. En natt drömmer Sora om att dom blir attackerade av några Heartless (Heartless är hjärtlösa). Men allt han drömmer om är en varning. Nästa dag dom vaknar så blir dom attackerade av Heartless på riktigt. Det Sora ser är att hans två bästa kompisar blir bortrövade någonstans som Sora inte vet om. Det enda Sora får veta är att han är den utvalda killen för att bära en Keyblade, "Nyckelblad". När Sora en dag vaknar så är han i staden Traverse Town. Samma dag så får Långben och Kalle Anka veta om att Musse Pigg är spårlöst försvunnen. Vad ska dom göra nu? Musse Pigg är kungen.
Kalle och Långben bestämmer sig lugnt och sansat att leta upp den "utvalde". Den utvalde är som sagt Sora.
------------------------------------------------------------------
Världar
I Kingdom Hearts spelet får du besöka massor av värdar. Dom flesta är Disney-Värdar. Du får bland annat besöka dessa värdar: Destiny Islands
Traverse Town
Wonderland, (Alice i Underlandet)
Olympus Coliseum, (Herkules)
Deep Jungle, (Tarzan)
Agrabah, (Aladdin)
Monstro, (Pinocchio)
Atlantica, (Den lilla sjöjungfrun)
Halloween Town, Christmas Town (The Nightmare Before Christmas)
Never Land, (Peter Pan)
Hollow Bastion (Final Fantasy)
End of the World (Sista värden)
100 Acre Wood, (Nalle Puh)
Disney Castle (Disney karaktärernas plats)

------------------------------------------------------------------
Organization XIII (13)
Organization XII är en grupp med 13 olika onda figurer. Dom vill veta vad hjärtans hemlighet är. Dom behöver hjärtor för att bli riktiga människor. Dom är Nobodies och därför saknar dom känslor.
------------------------------------------------------------------
Huvudkaraktärerna
Jag skriver nu om alla huvudfigurerna i ordning:
Sora, du kommer att spela som honom.
Donald, En viktig anka som kommer att följa efter dig under hela spelets gång.
Goofy, En hund som kommer att följa efter dig under hela spelets gång.
------------------------------------------------------------------
Andra Kingdom Hearts spel.
Kingdom Hearts: Chain of memories (Game Boy Advanced)
Kingdom Hearts 2 (Playstation 2)
Kingdom Hearts Final mix ( Playstation 2)

Vad jag tycker om spelet
Detta spel är riktigt roligt och har allt i sig. Själv kan jag mycket om spelet men har ej spelat det så mycket heller. Det vill säga att jag inte har klarat spelet. Men jag är på godväg. Annars så rekommenderar jag detta spel till alla åldrar. Är du intresserad av att köpa spelet ska du helst köpa 1:an och efter det Kingdom Hearts 2. Kameran i 1:an är inte så bra. Annars så tycker jag att tvåan är bättre. Problemet med kameran är att den inte vill följa med som man vill. Men i tvåan har Square-Enix fixat till det ordentligt bra. Det kan ta 50 timmar att klara hela spelet. Men man är inte heller uttråkad dom 50 timmarna. Utan man har hur kul som helst jag spelar och får se nya händelser. Det är jätte roligt att dom har blandat Disney figurer med Final Fantasy figurer. Väldigt coolt och det är inte direkt fantasilöst heller. Man kan sitta och spela Kingdom Hearts hur länge som helst. Det händer så mycket i spelet.

Betyg till spelet
Grafiken är hur bra som helst. Men ändå så fattas det lite 3D i det. Om du tittar på Kingdom Hearts 2 så finns den där lilla grejen som fattar i 1:an. Men den där 3D grejen är ändå inte något jag stör mig på. Därför får grafiken än lysande 9:a.
Spelkänslan är jätte bra allt är helt perfekt i spelkänslan. Det jag menar är att man kommer in i spelet lätt, omgivningen och miljön är väldigt snygg. Samt så gör ljudet så att man lättare kommer in i spelet. Spelkänslan får en 10:a. Den är mycket bättre när man kan storyn. Ljudet är hur bra som helst det passar in i karaktärerna och rösterna är inte allt för mörka eller ljusa. Jag gillar Soras röst väldigt mycket. Musiken är väldigt bra och jag gillar dom. Musiken och ljudet får en 10:a av mig. Det är värt det. Hållbarheten räcker väldigt länge. Det tar 50 timmar att klara det ungefär. Det är väldigt mycket för ett sådant roligt spel. Det gör också att hållbarheten blir mycket bättre. Hållbarheten får en 10:a. Sammanfattning: Spelet är riktigt bra och har höga betyg. Alla Kingdom Hearts spelen är roliga och är väldigt spännande. Storyn är underbar.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10