Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Jak X: Combat Racing

Playstation 2
Jak X: Combat Racing
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    4 november 2005
  • Utvecklare
    Naughty Dog
  • Antal ägare
    116
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 8.7

Speltest av Beaver93

Inskickad av Beaver93 den 18/04 -07 21:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Det fjärde Jak and Daxter-spelet är här. Till skillnad från de övriga Jak-spelen så kör man enbart bil. Storyn börjar med att Jak och hans vänner blir förgiftad av Krew i Kras city. För att överleva måste de uppfylla hans sista önskan, att vinna ett stort racingmästerskap. Vid mållinjen vid finalen finns det motgift som bara kan erövras vid vinst. Men efter ett tag märks det att Krew har skummare planer än så. När man kör adventure så kan man bara vara Jak. Under spelets gång vinner man nya bilar, karaktärer (som man kan vara på exhibithion) och delar till bilarna. Det finns fyra städer där biltävlingarna går. Det är Spargus city, Kras city, Haven city och Icelands. Det är också möjligt att skippa racingläget helt och hållet och skicka iväg motståndarna i luften på arenor istället där det gäller att skjuta ner motståndarna, hitta artefakter eller bråka om flaggor. Man kan köra multiplayer på det, både på delad skärm och över nätet om man har uppkoppling. Vilket jag inte har.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är otroligt bra, så jag rekommenderar det till alla och ännu mer till dem som gillar bilspel och Jak. Men det skiljer sig från andra bilspel p.g.a att om det ska gå snabbt måste man spamma turboknappen. Annars vore en sköldpadda ett bra lagmärke. Detta förstärks i och med att man kan om man vill totalt skicka iväg motståndaren i en hög med bränt skrot med ett 5-olika vapen och en mängd olika sorters minor och sköldar. Detta förstärks med hjälp av bra grafik och riktigt maffiga explosioner. Det bästa är nog det system som gör loppet jämt är att de som ligger sämst till blir bättre och de som ligger bäst till blir sämre. Vilket förbättras med vapen som peacemakern som skjuter ner motståndaren som ligger etta och super-novan som totalt förstör alla bilar framför en.

Betyg till spelet
Grafik: Ja den duger. Explosionerna, som jag nämnt, är det bästa i hela spelet. Ena sekunden åker motståndarna lugnt och fint och sen ser man något blått gnistra till framför honom(en mina) och sedan flyger det däck och bildelar, men tyvärr inga kroppsdelar åt alla håll. Men man kan ibland märka att de dragit ner på grafiken då det behövs datorkraft, t.ex. så rör sig hjulen inte vid sväng. Men vem bryr sig.

Spelkänsla: Helt sjukt underbar. Som jag redan nämnt är det bästa när man ser motståndarna flyga i luften och drar in bilen i sjukt stora powerslides som kan hålla på hur länge som helst tack vare turbon. Och som sagt, det är hur kul som helst att spränga bilar. Och det stora utbudet av olika banor och bilar gör det inte sämre.

Ljud: Pampig rockmusik gör det inte sämre när man kör med ett par rejäla ljud i högtalarna. Och förarnas kommentarer som "I'll see you at the finish line" och "Sorry guys, I've a date with the finish-line".

Hållbarhet: Faktiskt det sämsta med spelet. Man klarar adventure på någon vecka men det tar ytterligare någon vecka att köpa alla saker som finns tillgängliga. Men det sämsta med spelet är nog att de fullt uppgraderade bilarna man har i adventure inte är tillgängliga i exhibithion-läget. Vore kul om någon visste hur man fixade det.

Totalt: Bra spel och rekommenderas till alla som gillar bilspel, explosioner och Jak and Daxter (vilket jag inte säger nej till).

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 10