Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











ICO

Playstation 2
ICO
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
  • Utvecklare
  • Antal ägare
    25
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 7

Speltest av Daxter

Inskickad av Daxter den 16/05 -05 23:04

Handling / story / vad man gör i spelet
TILLSAMMANS måste de hitta en väg ut. Men deras fängelse är stort, och fullt av hemligheter. Varje vindlande trappa, gnisslande dörr och jättelik pelare utgör bara en del av en stor gåta. I ljuset från facklor och ljusstrålar uppdagas bara nya mysterier. Deras resa är mörk och farlig. Men på ett eller annat sätt kommer de säkert att finna en väg tillbaka till ljuset...

ICO är ett spel utan livsmätare, poängräknare, innehållsförteckningar eller annat spelrelaterat tjafs. Du var fångad, men lyckades ta dig ut. Du spelar som en pojke med horn: Ico. Han är tyvärr ingen krigare med hår på bröstet eller sånt men som sagt, han är en liten pojke.

Ico märkte att han måste fly, men han visste inte vägen. Så, du måste gå över alla hinder och fly från stället. Men sakta i backarna, det är inte så enkelt som det låter! Strax efter spelet börjar; så ser Ico en unik flicka som är instängd i en bur, hon är ingen människa av kött och blod... hon är en sorts vit ande. Ico förstår inte vad hon säger, flickan heter Yorda. Ico befriar henne med hjälp av spelaren. Men efter befriandet kommer några onda svarta andar. De är ute efter Yorda!

Men… ? Ico kan ju strunta i Yorda och fly på egen hand. Nää... det är inte så. Du måste ha henne för att kunna fly; hon öppnar alla stängda portaler som Ico inte kan öppna. Ico måste ha Yordas kraft för att kunna öppna portalerna. Ico måste hjälpa henne att gå över hinder. Till exempel: Ico hoppar över ett hål och håller handen utanför kanten efteråt då hoppar Yorda efter och tar tag i Icos hand ... men tyvärr är hon rätt fjollig, hon vågar inte hoppa ner från samma höga höjd som Ico kan. Men Ico dör om han hoppar ner från för hög nivå. Det finns fler saker som Yorda inte kan göra, som Ico kan. Den enda sak som Yorda kan som Ico inte kan, är att öppna portalerna som jag nämnde.

Nu ska jag berätta om de onda andarna - de är ute efter Yorda och tar tag om henne och drar henne ner i ett svart hål. Om Yorda är försvunnen i hålet, är det över med spelet och du måste börja om från där du senast sparade. Andarna knuffar Ico undan om Ico stör (som han måste). Men Ico är odödlig. Han kan bara dö av att han faller från hög höjd.

Det finns många problem som du måste lösa för att kunna ta dig och Yorda över.

Vapen… ? Ja, det finns vapen självklart. Som alla vet så kan en liten pojke inte hantera automatvapnen eller sådant. I början hade Ico inga vapen, men strax efter hittar Ico en rutten träpinne som duger till att döda andar. Du har den tills du hittat ett riktigt järnsvärd.

Nu ska jag inte avslöja mer…

Vad jag tycker om spelet
Spelet är svårt att skaffa just nu. Men det är billigt och är värt pengarna!

Spelet är extremt kort! Jag klarade det på 5 timmar för första gången. Det är inte lika kul om man kör igen för att man kan alla problemlösningarna och man glider genom spelet snabbt. Hållbarheten är ett stort minus... men jag hoppas på en uppföljare till spelet.

Det är kul att lösa problem. Det är inte direkt ett barnspel för det är svårt att lösa problemen ibland.

Det är också kul att leda Yorda som tydligen behöver en guide.

Det har en unik spelkänsla, mycket unik. Det finns knappast några filmer, lite prat. Men man förstår handlingen väldigt lätt.

Det är ett välgjort spel men... hållbarhet = kort.

Betyg till spelet
Miljön är ganska vacker. Solen skiner så starkt så man är tvungen att kisa. Det är stela animationer, men det syns inte om man inte zoomar in. Grafiken på fienderna är mycket snyggt, speciellt deras blåa ögon. Det får en 8:a.

Spelkänsla! Grafiken hjälper spelkänslan mycket... bra vibratorer. En 7:a.

Ljudet är helt OK, får en 8:a.

Hållbarheten är dålig, för kort. Det borde ha varit mer än dubbelt så långt. Det får en 5:a.

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 5 Spelkänsla: 7