Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHardware: Online Arena

Playstation 2
Hardware: Online Arena
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  7 november 2003
 • Utvecklare
  Sony, London Studio
 • Antal ägare
  4
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 7.5

Speltest av J03L

Inskickad av J03L den 21/03 -06 21:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Utgivare: Sony
Utvecklare: London Studios

Hardware Online är ett spel jag fick tillsammans med Central Station-skivan man får när man registrerar sig hos Central Station (Central Station är Playstation 2:s motsvarighet till Xbox Live). Men hursomhelst ska jag recensera det nu:

Hardware Online Arena är ett krigsspel i lite Twisted Metal-stil i en nära framtid. Det går ut på att du först kopplar in dig så att du är online, sen väljer du ett fordon, det finns pansarvagnar, jeepar och några slags Go-carts med kulsprutor på motorhuvarna. Sen väljer du ett rum som du ska kriga i. Sen är det bara att meja ner alla andra med laserstrålar, bomber, missiler, plasmagevär, railguns, kulsprutor, kanoner och mycket mer. Det finns banor på alla möjliga platser, bl.a. nordpolen, en flygbas i öknen, inkastäder och mer. En kul sak är att på vissa banor finns det en sak som gör att när man åker på den hörs ett larm, och då har man en viss tid på sig att ta sig in i en viss byggnad, innan tiden är ute, då det kommer flera flygplan och bombar ner alla som inte är i det speciella huset.

Vad jag tycker om spelet
Att registrera sig på Central Station är inte det enda sättet att skaffa sig HardWare: Online Arena, det finns också att köpa i spelaffärer, men man måste ju ändå registrera sig på Central Station om man ska kunna köra online...

Det är väldigt kul online och du går upp i ranking från löjtnant till general vartefter din poäng går upp, och den räknas genom att när du spränger nån annan, får du några poäng, när du själv blir sprängs går du ner i poäng. Tänker man för mycket på detta är dock risken att man blir alldeles förbannad när man bara går upp och ner hela tiden och aldrig kommer i nån högre ranking än sergeant.

Men om du vill träna lite utan att riskera att förlora några poäng, kan du alltid köra offline också, mot bottar (datorstyrda fiender), vilket inte är särskilt kul, men ändå en bra funktion. Synd är bara att det inte finns multiplayer (offline) så du kan köra mot nån kompis hemma. Men HardWare: Online Arena är ju inte gjort för det som man hör på namnet...

Betyg till spelet
Grafik:

Matchar andra PS2spel, varken otroligt eller asdåligt. Designen på banorna är inte den ballaste, men ändå inte den fulaste, men designen på fordonen är riktigt ball. En 8:a.

Spelkänsla:

Man kan bli ganska förbannad när man dör eftersom då kan man förlora lite i ranking men annars tycker jag spelkänslan är ganska härlig då frustrationen efter ett par irriterande explosioner framkallade av motståndarna förvandlas till glädjerus då man hämtar en railgun eller en laser och sitter där i soffan och hånler mot motståndarna. En 7:a.

Ljud:

Ingen särskild musik man lägger märke till, även om det finns. Men ljudet i övrigt är rätt bra. En 7:a.

Hållbarhet:

För mig är nästan alla onlinespel beroendeframkallande, inklusive detta, så jag ger hållbarheten en 8:a.

Plus: Online, möjlighet att få det gratis, coola fordon, räcker länge.

Minus: Ingen offline-multiplayer, få banor.

Totalt: En stark 7:a.

Tack för att ni läste!/J03L

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7